Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Transformació del Model Econòmic. Economia Circular en el Sector de l'Aigua Logo del portal

Renovat el conveni amb la Generalitat per al cofinançament de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 11 de desembre de 2023
Façana Rectorat

La Generalitat Valenciana i la Universitat de València han signat la renovació del conveni de col·laboració d'acord amb els seus objectius i interessos comuns en l’àmbit de la transformació del model econòmic de la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquest conveni és instrumentalitzar la subvenció de 40.000 euros de la Generalitat a favor de la Universitat, per al finançament de les activitats de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic per al present exercici; amb la finalitat de fomentar el coneixement i la difusió de temàtiques relacionades amb la transformació de l'actual model econòmic de la Comunitat cap a un model més competitiu, basat en la innovació, el coneixement, l'obertura a l'exterior i sostenible des d'un punt de vista mediambiental, productiu i social.

La Càtedra de Transformació del Model Econòmic desenvoluparà les seues activitats en els àmbits de l'estudi de les potencialitats i oportunitats de l'economia circular en els diferents sectors de la Comunitat Valenciana, el foment del coneixement i la difusió en aquest camp, l'adopció d'estratègies per a l'ús sostenible de l'aigua i la promoció de projectes viables que incorporen la gestió dels recursos hídrics des d'una perspectiva d'economia circular com a forma d'adaptació al canvi climàtic

En relació amb les línies estratègiques establides en el Pla d'Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià 2017-2027, l'aposta de la Càtedra presenta un marcat caràcter transversal, aportant un impuls a la transformació modernitzadora de l'estructura productiva valenciana (línia 2) i a afavorir l'equilibri mediambiental (línia 10).

En concret, les activitats a desenvolupar en execució d'aquest conveni al llarg del 2023 estaran relacionades amb les següents tipologies:

  1. Activitats formatives i extensió universitària, i també altres activitats culturals que s'acorden amb posterioritat, relacionades amb la Càtedra i la Conselleria.
  2.  Activitats investigadores com ara:
    • Desenvolupament de línies d'investigació, promovent investigacions conjuntes amb altres Càtedres que formen part de la Xarxa de Càtedres de Transformació del Model Econòmic.
    • Suport en la realització de tesis doctorals en l'àrea de coneixement de la Càtedra.
    • Realització d'estudis i treballs de recerca.  
  3. Activitats divulgatives com ara:
    • Publicacions sobre temes d’interès en l'àmbit de la Xarxa conjunta, així com visibilitzar casos d'èxit en la Comunitat Valenciana que reflectisquen la realitat de la transformació del model econòmic valencià.
    • Promoció i participació en esdeveniments científics, tècnics i artístics.
    • Organització d'exposicions i concursos.
    • Conferències, seminaris i tallers.
    • Promoció, organització i participació en trobades nacionals i internacionals de persones expertes en l'àrea d’interès de la Càtedra
    • Difusió permanent de les informacions i resultats de l'activitat de la Càtedra a través de la web i xarxes socials pròpies, així com a través de la web conjunta i canals comuns de la Xarxa de Càtedres.

I, a més, qualsevol altra activitat que establisca el programa de treball de la Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra.

Per executar aquestes actuacions, la Universitat de València designa com a director al Professor Francesc Hernández Sancho, catedràtic de Economia aplicada del Departament d'Estructura Econòmica de la Universitat de València. L’equip de treball estarà constitut pel personal investigador del Grup d’Economia de l’Aigua (UV): Águeda Bellver DomingoLledó Castellet Viciano i Vicent Hernández Chover.