Chair for Digital Gender GapUniversty of València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, signada entre la Universitat de València i Generalitat Valenciana, impulsa una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) entre homes i dones.
Emmarcades en aquest objectiu, la Càtedra organitza anualment unes jornades en les quals visibilitzar la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana i analitzar els reptes per a aconseguir tancar aquesta bretxa.

Les III Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital tindran lloc el pròxim 6 d'abril de 2022, a partir de les 10:00 del matí. Serà possible presenciar l'acte en directe des del Jardí Botànic de València o bé des del canal de YouTube de la Càtedra.

La taula redona es centrarà en analitzar la percepció de bretxa digital de gènere en les persones joves (18-45 anys) en la Comunitat Valenciana. També en els diferents usos que homes i dones fan de la tecnologia i sobre les seues pors i fòbies en aquest àmbit, i com molts d'aquests elements nocius afecten molt més a dones que a homes.

Posant el focus en la desigualtat que genera la bretxa digital i la seua relació amb la violència de gènere; es pretén així, que les persones participants en la taula aporten les seues idees a partir de les seues experiències en aquest àmbit.

programa de la jornada

Us presentem amb una breu biografia a les persones participants en les nostres III Jornades per a la Igualtat de gènere digital:

Gloria Lomana Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Gloria Lomana

Presidenta fundadora de la Consultora 50&50 Gender Leadership. Periodista i escriptora. Comunicació, igualtat i lideratges.

Gloria Lomana és Presidenta de 50&50 Gender Leadership – Emprenedora 5050. Consultora de Comunicació pionera especialitzada en Programes d'Igualtat i Lideratges Femenins. Destinada a ajudar a Empreses, Institucions i Corporacions en el desenvolupament de la seua Responsabilitat Social.

És conegut el seu compromís...

Read more

Silvia Rueda Pascual

Silvia Rueda és Enginyera Informàtica i Doctora en Enginyeria Informàtica per la Universitat de València (UV). Actualment és Professora Titular d'Universitat en el Dpto. d'Informàtica de la Universitat de València (UV), del qual va ser directora entre 2015 i 2021.

Dirigeix el grup d'investigació TADeSP (Tècniques Avançades de Desenvolupament de Programari centrat en la Persona) que treballa en diverses línies d'investigació amb l'objectiu comú de desenvolupar programari que tinga en compte a les persones.

És membre de l'Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT)...

Read more
Silvia Rueda Pascual Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Naiara Bellio Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Naiara Bellio

Periodista especialitzada en noves tecnologies, cultura digital i societat de la informació, és Coordinadora de MalditaTecnologia en Maldita.es.

Naiara Bellio és coordinadora de MalditaTecnologia, en el mitjà de verificació Maldita.es. Des d'aquesta secció aborden la desinformació relacionada amb els processos tecnològics i la vida digital de les persones i, a més, és l'encarregada de la divulgació sobre l'impacte social de la tecnologia i la protecció de dades personals. També ha treballat per a l'Agència Efe a Madrid i a l'Argentina, així com per al mitjà digital eldiario.es...

Read more

Pablo Duchement

Enginyer informàtic, professor i perit judicial, expert en delictes en xarxes socials perpetrats per i contra menors.

Pablo Duchement és Enginyer Informàtic i perit judicial, expert en delictes en xarxes socials perpetrats per i contra menors (com a ciberassetjament, grooming i sextorsió). Present en les llistes de Tribunals de Las Palmas de Gran Canaria i membre del COITIC, adscrit al seu codi deontològic per la seua condició de col·legiat.

El seu...

Read more
Pablo Duchement Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Carmen Montalba Ocaña Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Carmen Montalba Ocaña

Doctora en Sociologia i diplomada universitària en Treball Social. Professora Contractada Doctora en el Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València.

Carmen Montalbá és Graduada en Treball Social i Doctora en Sociologia i actualment treballa com a Professora Contractada Doctora en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.
Compta amb una àmplia experiència en consultoria, investigació i...

Read more

Laura Bellver Carsí

Periodista freelance especialitzada en innovació, igualtat i màrqueting digital, així com la comunicació amb impacte social.


Laura Bellver és Llicenciada en Periodisme per la Universitat de València. Ha completat la seua formació amb màsters d'Innovació en Periodisme, Gènere i Polítiques d'Igualtat, així com Màrqueting Digital i Comerç En línia.

Ha treballat durant deu anys en...

Read more
Laura Bellver Carsí Càtedra Bretxa Digital Gènere UV
Anabel Forte Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Anabel Forte Deltell

Professora Titular del Departament d'Estadística i Investigació Operativa.

Actualment treballa com a Professora Titular en el Departament d'Estadística i I.O de la UV on desenvolupa la seua labor docent i investigadora combinant-les amb la gestió i la divulgació. Les seues principals línies d'investigació es poden resumir en dues: Quantificació Bayesiana de la incertesa en selecció de models i Models Jeràrquics Bayesians per a dades...

Read more