Chair for Digital Gender GapUniversty of València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere signada entre la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i la Universitat de València (UV) impulsa una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació quant a ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) entre homes i dones. 

Dins d'aquest objectiu, la Càtedra organitza anualment unes jornades en les quals visibilitzar la situació de Bretxa Digital de Gènere en la Comunitat Valenciana i analitzar els reptes per a aconseguir tancar aquesta bretxa. En l'edició d'enguany les V Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital tindran lloc divendres que ve 17 de maig de 2024, a partir de les 10:00 del matí. Serà possible presenciar l'acte en directe des de l'auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València, o bé des del canal de YouTube de la Càtedra (des de les 10:30). 

La jornada constarà d'una presentació per part de directora de la Càtedra, Anabel Forte Deltell, dels resultats obtinguts en 2023, i unes ponències convidades a càrrec de:

  • Regina Monsalve. Enginyera Agrícola, CEO de Naturvera i Presidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló fins a 2023.
  • Óscar David Sánchez. Enginyer i especialista en direcció de projectes d'innovació en Salut, Biotecnologia i TIC, i impulsor de la startup Pleyad.
  • Silvia Rueda Pascual, Enginyera Informàtica i Doctora per la Universitat de València, és Vocal Assessora en el Gabinet de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i Directora de la Unitat de Dones i Ciència en el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Finalitzarà amb una taula redona per part dels ponents i moderada per Kristin Suleng (Fundació Parc Científic de la Universitat de València), que explorarà les experiències i perspectives de líders en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), enfocades a la integració d'una perspectiva de gènere en la innovació i el lideratge per a ajudar a tancar la Bretxa Digital de Gènere.

Aquestes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i, com a tal, compta amb el finançament d'aquesta Conselleria.

Dins de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostebinilitat i la Unitat d'Igualtat.

Inscripció: https://links.uv.es/gencatic/jornades2024

17 Maig 2024

10:00 - 10:30: Café de Benvinguda

10:30 - 10:45 Presentaciò institucional i obertura jornada

  • Rosa Donat Beneito, Vicerrectora de Transferencia i Innovaciò de la Universitat de València.
  • Jerónimo Mora Pascual. Secretario Autonòmic de Innovaciò, Conselleria de Innovaciò, Industria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana.

10:45 - 11:00: Presentació Resultats Informe BDG 2023

  • Anabel Forte Deltell. Directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV i Professora Titular al Departament: d'Estadística i Investigació Operativa.

11:00 - 12:00: Ponències Convidades

  • Regina Monsalve. Enginyera Agrícola, CEO de Naturvera i Presidenta del col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló fins a 2023.
  • Óscar David Sánchez. Enginyer i especialista en direcció de projectes d'innovació en Salut, Biotecnologia i TIC. Impulsor start-up Pleyad.
  • Silvia Rueda Pascual. Enginyera Informàtica i Doctora per la Universitat de València, és Vocal Assessora en el Gabinet de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i Directora de la Unitat de Dones i Ciència en el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d'Espanya.

12:15 - 13:45: Taula Redona. El lideratge, la innovació i les TIC, factors clau en la integració de la perspectiva de gènere.

La seua temàtica girarà al voltant les experiències i perspectives de líders en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), enfocades a la integració d'una perspectiva de gènere en la innovació i el lideratge amb la participacion de les ponències convidades anteriors.

Modera: Kristin Suleng. Fundació Parc Científic de la Universitat de València.

Us presentem amb una breu biografia a les persones participants en les nostres V Jornades per a la Igualtat de gènere digital:

Anabel Forte Deltell Càtedra Bretxa Digital Gènere UV

Anabel Forte Deltell

Llicenciada en Matemàtiques i en Ciències i Tècniques Estadístiques i Doctora per la Universitat de València.

Actualment és la Directora de la Càtedra i treballa com a Professora Titular en el Departament d'Estadística i I.O de la UV on desenvolupa la seua labor docent i investigadora combinant-les amb la gestió i la divulgació. Les seues principals línies d'investigació es poden resumir en...

Read more

Regina Monsalve

Enginyera Tècnic Agrícola per la Universitat Politècnica de València (UPV) en l'especialitat d'explotacions agropecuàries i té un màster d'economia social (UPV).

La seua àmplia experiència laboral ha sigut reconeguda amb importants premis i distincions, com la Distinció de la Generalitat Valenciana 9 d'Octubre al Mèrit Empresarial i Social (2021).

Entre altres càrrecs, destaca que ha sigut...

Read more
Regina Monsalve
Óscar David Sánchez

Óscar David Sánchez

Enginyer de Telecomunicació i Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat Politècnica de València i professor associat a la Universitat de València.

Ha desenvolupat la seua carrera en direcció i gestió de la innovació a França i Espanya, en empreses i centres d'investigació líders en Salut, Biotecnologia i TIC i com a freelance, amb un interés particular en l'impacte que la innovació i la tecnologia tenen en la...

Read more

Silvia Rueda Pascual

Enginyera Informàtica i Doctora per la Universitat de València, es  Vocal Assessora en el Gabinet de la ministra de Ciència, Innovació i Universitats i Directora de la Unitat de Dones i Ciència al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Es professora titular a la Universitat de València.

Entre 2022 i 2023 va ser Directora Territorial a la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i...

Read more
Silvia Rueda Pascual
Kristin Suleng

Kristin Suleng

Coordinadora de l'Àrea de Màrqueting i Comunicació de la fundació Parc Científic de la Universitat de València (PCUV).

Amb una sòlida experiència en redacció, guió i presentació per a mitjans com À Punt Mèdia, esta professional ha deixat la seua petjada en programes com "Samarucdigital" i "Al Ras". El seu paper ha anat més enllà de la pantalla, dirigint seccions...

Read more