Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Investigación en Economía de la Cultura y Turismo (ECONCULT) Logo del portal

El col·laborador d'ECONCULT, Chema Segovia, participa en el IX Encuentro Cultura y Ciudadanía

  • 18 octubre de 2023
Image de la noticia

Sota el lema "Cultura i creació en ciutats mitjanes i xicotetes", organitzat a LAVA Valladolid del 17 al 19 d'octubre, té lloc el IX Encuentro Cultura y Ciudadanía, en el qual s'aborden temes al voltant de la cultura a les ciutats. En aquest fòrum, el col·laborador d'Econcult, Chema Segovia, ha participat en la taula redona com a expert en polítiques urbanes.

A la ciutat de Valladolid, concretament a l'espai LAVA - Laboratorio de las Artes de Valladolid, es va celebrar entre els dies 17 i 19 d'octubre el IX Encuentro Cultura y Ciudadanía. Al llarg d'aquestes jornades es va analitzar el paper de la cultura a les ciutats i territoris intermedis, el seu rol com a nodes d'un sector cultural cada vegada més descentralitzat, així com la importància de la cultura per a la (re)construcció d'identitats i la cohesió social i territorial, urbana i rural en estos espais i el paper transformador que estan adquirint els agents més emergents i la joventut com a subjecte(s) polític, social i cultural, així com es va generar un debat sobre la importància de les xarxes de treball en el sector i la idea de cultura com a ecosistema interrelacionat amb una dimenssió europea.

En el marc d'aquest esdevemient, Chema Segovia va participar el dimecres 18 d'octubre com a un dels ponents de la taula redona "Estratègies i polítiques culturals per a ciutats i territoris intermedis. Passat-present-futur: la reflexió des de les entitats locals". Chema Segovia va participar-hi com a expert en polítiques urbanes i va donar la seua experiència sobre Plans Estratègics del la Cultura i va oferir la seua visió del ecosistema cultural, en el que es destaca la necessitat d'investigació per avançar en la cultural aplicada al territori i la rellevancia de les interconnexions generades entre els actors implcats, a més, a la seua intervenció destaca com a base de l'estratègia cultural a les ciutats la planificació política.

Pots accedir al video complet mitjançant el següent enllaç (la participació de Chema Segovia apareix entre l'hora 2:06:37 i  3:03:00).

Chema Segovia és un consultor especialitzat en polítiques urbanes, polítiques culturals i el seu espai d'intersecció. Responsable de l'àrea Societat-Cultura-Ciutat en Culturalink. Ha coordinat l'elaboració de projectes com el Pla Estratègic de la Cultura de Jerez de la Frontera o l'Estratègia de Desenvolupament Cultural a escala. Barri Guanarteme – Plaza del Pilar, Las Palmas de Gran Canaria. Ací podeu trobar una mostra de la feina i del tipus de planificació urbana que defensa.

 

Imágenes: