Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

UEG, 40 cites amb la cultura

LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE GANDIA. 40 CITES AMB LA CULTURA

Del 7 de juliol al 31 d’agost

Sala d’exposicions de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós (Passeig de les Germanies, 13. Gandia)

L’any 1984, amb una democràcia recentment encetada, l’Ajuntament de Gandia va posar en marxa diversos projectes culturals com a prolongació institucional dels moviments cívics, socials i culturals que s’havien desenvolupat com a front antifranquista durant els darrers anys de la dictadura. La Universitat d’Estiu de Gandia va ser un intent de prolongar, durant les vacances estivals, la vida universitària de València a Gandia i, al mateix temps, conformar una oferta complementària a la del sol i platja, que tinguera l’educació i la cultura com a eix principal.

La 40ª edició de la Universitat d’Estiu de Gandia, que enguany se celebra, vol aprofitar per a fer la vista arrere i observar els voluntariosos inicis, la consolidació de la mà de la Universitat de València -una fructífera relació que s’ha mantingut fins a l’actualitat- i l’impuls conjunt d’un nou model, com fou la creació del Centre Internacional de Gandia (CIG), seu permanent de la UV. Esta exposició està comissariada per Joan del Alcàzar i Lluís Romero i compta amb nombrosos testimonis, orals i escrits de les persones que han sigut protagonistes d’una exitosa història que, després de 40 edicions, acara el futur amb energies renovades.

 

Període de l'esdevenimentDe 6 de juliol de 2023 a 31 d’agost de 2023. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres d' 11:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Centre Internacional de Gandia

 
Organitza

Centre Internacional de Gandia de la UV

Regidoria de Cultura. Ajuntament de Gandia.

www.uv.es/uvgandia

 

Contacta uvgandia@uv.es