Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

L'Alumni Agustín Olmos analitza la psicologia de la novel·la 'Hombres buenos' de Pérez-Reverte en una videoconferència

  • Fundació General UV
  • 28 de gener de 2021
 

El col·lectiu Alumni UV va organitzar el passat dimecres 27 de gener la primera activitat del programa Alumni Comparteix del 2021 amb la videoconferència ‘Anàlisi psicològica de la novel·la ‘Hombres buenos’ d’Arturo Pérez-Reverte’, a càrrec del psicòleg i Alumni Agustín Olmo.

En la seua intervenció, Agustín Olmos es va acostar, des de la psicologia analítica del metge psiquiatre Carl Gustav Jung, figura clau en la fase inicial de la psicoanàlisi, a la novel·la d’Arturo Pérez-Reverte ‘Hombres buenos’, un relat de l’Espanya del segle XVIII que endinsa el lector dins d’un món dominat per una visió unilateral de la religió i la fe catòliques, i que ignorava l’existència de la ciència. ‘Hombres buenos’ és una novel·la que, des d’un punt de vista simbòlic, es podria veure com a un viatge a l’inconscient en la cerca d’un tresor difícil de trobar, però que és necessari per a la transformació de la consciència de l’època.

L’Alumni Agustín Olmos Pascual és llicenciat en Psicologia per la Universitat de València i Màster en Psicologia Analítica per la Universitat de Barcelona. El 1983, va ser membre fundador de la Societat de Psicologia Analítica de València, on va romandre durant huit anys realitzant treballs de psicologia i participant en seminaris, grups de control de casos i congressos. També va ser cofundador de l’Associació de Psicologia Analítica ‘La Sabina’ el 2017 i, des de llavors, dedica bona part del seu temps a impartir conferències especialitzades sobre psicologia analítica en diversos fòrums. És col·laborador habitual en els programes d’Alumni UV.

Alumni Comparteix és un d’aquests programes, el qual va nàixer com a iniciativa dels mateixos membres del col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València fa uns anys. El seu objectiu és compartir, amb la resta de membres i amb la societat en general, estudis, investigacions i reflexions en diferents àmbits que han anat adquirint al llarg de la seua vida professional i/o acadèmica. En definitiva, Alumni Comparteix és una iniciativa que vol posar en valor els antics alumnes de la Universitat de València.