Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Alumni UV analitza l’obra de Sara Mesa, una de les veus contemporànies imprescindibles, amb la lectura de ‘Cicatriz’

  • Fundació General UV
  • 4 de novembre de 2020
Sara Mesa. Foto: gettyimages, Miquel Benítez.
Sara Mesa. Foto: gettyimages, Miquel Benítez.

El col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València (Alumni UV) va reprendre, el passat 3 de novembre, el Club de Lectura QUIJOTE, de literatura en castellà. Es tracta d’una reunió mensual que va portar a debat l’obra de l’escriptora i periodista Sara Mesa (Madrid, 1976) a través d’una de les seues novel·les més aclamades, ‘Cicatriz’ (2015).

Dirigit per l’Alumni Ana Garcia, el club se celebrà en la modalitat online com a mesura de prevenció davant la propagació de la covid-19.

En ‘Cicatriz’, l’autora conta una inquietant història d’amor descompensat protagonitzada per Sonia i Knut, els quals es coneixen a través d’un fòrum literari per internet. Són dos éssers molt diferents i, alhora, es complementen a la perfecció. Aquesta trama li serveix a la narradora per a reflexionar sobre la societat de consum, els robatoris a gran escala, la submissió i el poder, l’anul·lació del desig i la carnalitat, el refugi de la infància, la fantasia com a alternativa, la culpa i l’expiació, fins i tot, l’escriptura i la vocació literària.

Amb ‘Cicatriz’, Sara Mesa es confirmava en 2015, segons apunta el blog especialitzat quelibroleo.com) com a una de les veus més singulars i imprescindibles de la seua generació.

El Club QUIJOTE tancarà la programació d’aquest primer trimestre del curs amb la lectura de ‘La ley del menor’ (2014), del novel·lista i guionista britànic Ian McEwan, el pròxim 15 de desembre.