Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El 26 de gener el col·lectiu AlumniUV visita els monestirs de la Safor.

  • 24 de gener de 2020
Reial Monestir de Ntra Sra de la Valldigna

El diumenge 26 de gener, el col·lectiu AlumniUV visita als monestirs més emblemàtics de la Safor de la mà del professor Ximo Corts. La visita inclou el guia, el bus i l'assegurança i el dinar serà opcional. Pots apuntar-te a partir del 7 de gener a la web de Fil-per-Randa o telefonar-los. Recorda dir que formes part d'AlumniUV

Jaume II, el 15 de març de 1298, alliberà “tota la vall dels castells de Marinyén i Alcalà, juntament amb els llogarets i alqueries, per tal que s’hi fundara un monestir”. En aquell moment, es desplaçaren tretze monjos des del monestir de Santes Creus fins a Simat per formar-hi la comunitat i encetar les obres del nou monestir. Des de la fundació d’aquest monestir fins a l’exclaustració, en 1835, foren vora de sis segles de contínua evolució fins a constituir-se en un dels millors monestirs que l’Orde del Cister tenia a la Península.

Eixida a les 08.00h. des de Nuevo Centro. Visitarem el Reial Monestir de Ntra. Sra. de la Valldigna. Cal destacar-ne la font i el claustre del palau de l’abat, recentment recuperat. Passejarem fins a l’ermita de la Xara. A la vesprada, Sant Jeroni de Cotalba, es tracta d’una de les construccions monàstiques més notables i millor conservades del nostre territori, fet que es veu accentuat per la diversitat estilística del conjunt.

El preu de l'eixida es de 28 € i inclou el bus, el guia i l'assegurança. El dinar serà opcional. Recorda portar sempre el teu carnet d'Alumni. En totes les passejades i excursions, els tiquets d’entrada si s’han de pagar, no estaran inclosos.

Descarrega totes les Activitats de Gener.