Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Pinazo i Alfaro. Dos conceptes artístics a Godella (EXCURSIÓ)

  • 18 de maig de 2024
Retrats de Ignacio Pinazo i Andreu Alfaro

Alumni Comparteix

18 Maig /  09:30 a 14:00h  / Estació del Metro de Godella
Col·labora Josep Vicent López Gil, Alumni i soci fundador del Taller d'Història local de Godella
Adreçat a AlumniUV / Públic en general
Inscripció: en breu
Més informació: 

S'ha d'acudir 10' abans de l'inici de l'activitat a la parada de metro de Godella y des d'allí encetarem un recorregut a peu en dos grups per a acabar tots junts a l'ermita de la localitat. L'activitat es realitzarà en valencià

La Casa Museu Pinazo, situada en el municipi de Godella, comprèn obres del pintor Ignacio Pinazo (1849 - 1916) i dels seus fills José Pinazo Martínez (1879 - 1933), pintor, i Ignacio Pinazo Martínez (1883 - 1970), escultor. Es tracta d'un espai imprescindible per a qui vulgui investigar en la vida i obra d'aquesta saga perquè es conserven també documents personals, quaderns, material gràfic, cartes i llibres a més d'obra pictòrica i escultòrica. A més el Museu s'emplaça en un habitatge que segueix la tipologia de les cases rurals dels municipis de l´Horta Nord de València amb petit jardí en el que antigament era el corral.

Tal i com es conta en la seua pàgina web, el Taller Alfaro és l’indret que ara s’obri a la visita pública per mostrar una selecció de les peces més emblemàtiques del seu llegat, una col·lecció que permet seguir la trajectòria artística d’Alfaro que va començar en 1957 amb les primeres obres de reduït format fins a les escultures de gran format i urbanes que va realitzar al llarg de la seua carrera i que s’exhibeixen en el pati exterior del Taller.

En el Museu Alfaro l'obra que s'exposa conté mig centenar d'escultures i una trentena de dibuixos i pertany a totes l'etapes de l'artista des del constructivisme en 1957 amb les planxes, passant per les inconfusibles generatrius o les figures lineals (jazz). No solament es tracta d'un espai expositiu, sinó que també s'ha habilitat per a la seva visita el taller de l'artista amb obres de menor format i l'exterior del mateix per a les escultures més monumentals. A les instal·lacions del Taller també es troba la resta del fons Alfaro amb el qual es programaran exposicions temporals de diferents temàtiques de la seua obra. Compta, a més, amb l’Arxiu que arreplega la documentació i els esbossos sobre la seua escultura i el Departament de conservació i restauració de les seues obres.