Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Tradició i responsabilitat moral, a anàlisi en l’obra del britànic Ian McEwan pel Club de Lectura QUIJOTE d’Alumni UV

  • Fundació General UV
  • 16 de desembre de 2020
El Club QUIJOTE, en la reunió online de novembre.
El Club QUIJOTE, en la reunió online de novembre.

Els membres del Club QUIJOTE han mantingut, aquest dimarts 15, una nova cita amb la lectura. La novel·la de desembre, ‘La ley del menor’ d’Ian McEwan, ha estat “gràcil i harmoniosa, clàssica, que juga la seua partida en el terreny genuí de l’escriptura més indagadora: el dels dilemes ètics i les responsabilitats morals; el de les preguntes difícils de respondre però impossibles de defugir…”, apuntaven des de l’organització del club. La reunió del grup de lectura va ser en modalitat online.

El Club QUIJOTE és una iniciativa del col·lectiu Alumni UV per al foment de la lectura en castellà que dirigeix l’Alumni Ana Garcia. Com a mesura de prevenció davant l’actual situació de pandèmia, les reunions estan celebrant-se des del passat octubre en modalitat online.

Amb la lectura d’Ian McEwan, el Club QUIJOTE clou la programació del primer trimestre del curs 2020-2021, al llarg de la qual s’ha dut a debat les obres principals de Luis Landero i Sara Mesa.

En ‘La ley del menor’ (2014), el novel·lista i guionista britànic parla del “lloc on justícia i fe se’n troben i se’n rebutgen; de les decisions i les seues conseqüències sobre qui les prenen i la resta de gent; de la cerca de sentit i del que ocorre quan aquest s’escapa de les mans –explicaven–. McEwan ho fa amb la seguretat tranquil·la d’un mestre en la plenitud de les seues facultats”.

L’autor
Considerat un dels 50 millors escriptors britànics des de 1945, Ian McEwan començà la seua carrera narrativa escrivint novel·la gòtica curta, per la qual cosa es guanyà en aquell moment el malnom d’Ian Macabre. Part de la seua obra ha sigut duta al cinema i ell ha estat reconegut amb guardons com ara el Premi Booker per ‘Amsterdam’ (1998) i el Premi Jerusalem per la defensa de la llibertat individual en la societat.