Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Curs Masterclass de direció d'orquestra

  • 10 de maig de 2008
Orquestra

 

CURS MASTERCLASS DE DIRECCIÓ D’ORQUESTRA

1 crèdit de lliure opció

 

Professor: Yaron Traub
Durada: 10 hores.
Dates: Del 10 al 12 de maig de 2008.
Lloc: Aulari Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot
Horari:       
- dissabte, 10 de maig, d'11 a 14 i de 17 a 20 hores
- dilluns, 12 de maig, de 18 a 22 hores

Nombre d’alumnes:
Actius: mínim 5 / màxim  8
   Oients: màxim 40

. – Requisits:
 Actius: 80% d'assistència. Els alumnes, com a mínim, han de tenir estudis de música de grau mitjà acabats. Les persones interessades s’hi han de matricular com a  alumnes oients aspirants a actius i presentar el curriculum vitae i una cinta de vídeo o DVD recent (de 20 minuts de durada) on estiguen enregistrats dirigint (assaig o concert) abans del 10 d’abril de 2008. La selecció dels alumnes actius es farà pública abans del 20 d’abril de 2008 i serà per decisió inapel·lable del professor. (En el cas de no ser seleccionat, l’alumne, abans del 30 d’abril, se’n podrà donar de baixa com a oient i recuperar les taxes de matrícula.)
Oients: 80% d'assistència. Els alumnes, com a mínim, han de tenir estudis de música de grau mitjà acabats.

Programa del curs:

Objectius: Que els alumnes milloren la tècnica directorial aplicada amb orquestra, partint de l’anàlisi i l’estudi de les obres proposades.

Continguts:
Programació, anàlisi, assaig i direcció de les obres:
Dafnis et Chloè  suite nº 2 de M. Ravel.
Concert per a violí de P.I. Txaikovski

Metodologia:
Classes teòriques d’anàlisi i programació, i classes pràctiques amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Preus de matriculació:

Actius:
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG:                                    125 €
Públic en general :                                                                     150 €

Oients:
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG:                                    75
Públic en general :                                                                     90 €

 

   

 

 

YARON TRAUB

És director musical i director titular de l’Orquestra de València des del 2005.

La seua carrera va enlairar-se el 1998 en ple apogeu del seu càrrec como a director associat de l’Orquestra Simfònica de Chicago, després d’erigir-se en guanyador del Premi Orquestral del Concurs Internacional de Direcció Kondrashin, a Amsterdam. Des d’aleshores ha estat al capdavant de prestigioses orquestres arreu del món, como la Filharmònica de Rotterdam, la Filharmònica de la Ràdio d’Holanda i la Filharmònica d’Holanda. Ha treballat amb regularitat a Espanya al capdavant de les orquestres sifòniques de Sevilla, Barcelona, Bilbao, Tenerife, Gran Canària, La Corunya i Astúries; ha fet gires per Austràlia en diverses ocasions, durant els últims anys, al capdavant de les orquestres sifòniques de Sydney, Melbourne, Adelaida i Perth. Altres orquestres que ha dirigit són la Filharmònica d’Israel i la Simfònica de Jerusalem, la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Gulbenkian, a Portugal, l’Orquestra Nacional de Lió, la Filharmònica d’Hèlsinki i l’Orquestra de Cambra St. Paul, als EUA.

Fill de Chaim Traub, antic concertino de la Filharmònica d’Israel, el 1993 i el 1994 treballà com a assistent de Daniel Barenboim al Festival d’Òpera de Bayreuth i, més tard, convidat per aquest, va assumir el càrrec de director associat amb l’Orquestra Simfònica de Chicago. En aquest lloc va romandre des del 1995 fins al 2000, dirigint l’Orquestra en nombroses ocasions en el seu cicle  d’abonament i en el conegut festival d’estiu de Ravinia.

Como a pianista, Yaron Traub ha participat en diversos festivals internacionals de música de cambra i ha dirigit alguns concerts per a piano de Mozart des del teclat.