Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

La Universitat de València celebra Nadal amb vuit concerts

  • Fundació General UV
  • 11 de desembre de 2023
Concert de Nadal de l'Orquestra Filharmònica UV al Palau de la Música

Les formacions musicals de la Universitat de València s'han sumat un any més als tradicionals Concerts de Nadal amb vuit recitals programats al llarg del mes de desembre, en diversos espais i municipis del territori valencià.

El primer d’aquests concerts tenia lloc dilluns, dia 11, de la mà de l’Escola Coral la Nau UV. Sota la direcció de Mònica Perales i Massana la formació musical ha interpretat un concert amb nadales populars a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

La següent cita amb el cicle nadalenc anava a càrrec de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, dijous 14. El Teatre Serrano de Gandia acollia la primera de les tres audicions de l’OFUV aquest Nadal. Sota la batuta d’Hilari Garcia Gázquez, l’agrupació universitària interpretava la "Suite Aladí, Opus 34" de Carl Nielsen; una selecció de la "Mascarada" d’Aram Khatxaturian, i "Tres cançons populars nadalenques", de Pascual Martínez.

Dimecres dia 20, l’Orquestra tornava a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València per a oferir un concert especialment dedicat als més menuts, acompanyada per l’acadèmia Cordes Espai Educatiu i per les veus dels xiquets i xiquetes de l’Escola Coral de l’Eliana, l’Orfeó Valencià Infantil, l’Escola Coral Veus Juntes de Quart de Poblet, l’Escola de Música Camp de Morvedre i l’Escola Coral La Nau UV.

Per últim, divendres 22 la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot acollirà l’últim Concert de Nadal de l’Orquestra, en aquesta ocasió dirigida per Mario Torres Mas (13 hores).

Orfeó Universitari de València i Club Coral de la Nau Gran

Entre la resta de les formacions musicals universitàries, destaca la programació nadalenca de l’Orfeó Universitari de València, també amb tres concerts en l'Església de Santa Maria d’Ontinyent, en un concert dirigit per Francesc Valldecabres. També sota la batuta de Valldecabres, dissabte 23, l’Orfeó interpretava el tradicional ‘El món canta davant un bressol’, a l’Església de Sant Joan i Sant Vicent de València. Es tracta d’un dels recitals més veterans en el panorama musical nadalenc de la ciutat de València, amb més de 60 edicions i un repertori sempre sorprenent que inclou composicions valencianes i d’arreu el món. 

Finalment, dimarts 26, cloïa el seu cicle de concerts de Nadal a Vila-real, a l’Església de Sant Jaume, en aquesta ocasió dirigit per Sergi Gili, juntament amb l’Orquestra Art Creare de la localitat. 

Per la seua banda, el Club Coral de La Nau Gran de la Universitat de València oferia un concert el dia 17 que barrejava la temàtica nadalenca amb la commemoració del cinquanta aniversari de la mort del cantautor valencià Nino Bravo. El concert, sota el títol 'Nadales amb Nino Bravo', ha estat interpretat pel Club Coral Nau Gran, dirigit per Mónica Perales i Massana, i per la Coral Llorenç Barber d’Aielo de Malferit, dirigida per Rafa Navalón Penadés, al Claustre del Centre Cultural La Nau.

 

 

Llista d'enllaços:

Imatges: