Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Antes del Arte. Cinquanta anys després

  • 22 de febrer de 2019
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre els mesos de febrer a juny de 2019, i al MACA d’Alacant entre juny i setembre de 2019. Ha estat comissariada per l’arquitecte Santiago Pastor Vila.

Antes del Arte va ser un grup d'artistes format a València, a la fi de la dècada dels seixanta del passat segle, amb una trajectòria que gaudeix d’una singular importància en el curs que ha seguit l’art contemporani espanyol. L'interès de les seues investigacions radica en la seua especial aproximació a la relació entre l'art i la ciència; o, més aviat, a la consideració tendent, en termes conceptuals, a la indiferenciació de les possibilitats d'acció entre tots dos camps del coneixement.

El grup va estar configurat per un conjunt reduït d'artistes plàstics (Michavila, Sanz, Sempere, Sobrino, De Soto, Teixidor e Yturralde) i músics (Marco i Llàcer), inspirats programàticament pel crític Aguilera Cerni, que van articular una consistent proposta de caire gestàltic integradora de disciplines. Amb aquesta es va aconseguir un grau de contextualització notable dins del panorama artístic europeu, especialment l'italià.

Aquest catàleg és el número 7 de la sèrie denominada Contextos de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions que tenen una relació temporal, estètica o ideològica amb les opcions artístiques que dominen en la nostra col·lecció.