Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

L'exposició ‘Art, dolor i compromís’ de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia arriba a Albaida

  • Fundació General UV
  • 21 de juny de 2023
Image de la noticia

La mostra, que es va inaugurar ahir dimarts, 20 de juny, al Palau d’Albaida, posa en valor el treball de les dones artistes que integren la Col·lecció Martínez Guerricabeitia.

Després de l'èxit de la seua estada a Requena, l'exposició ‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ es desplaça a la localitat valenciana d’Albaida a través del programa Societat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la UV, l'Ajuntament d'Albaida, la Diputació de València i Caixa Popular

La inauguració va tenir lloc el passat dimarts 20 de juny al Palau d’Albaida i va comptar amb la presència de Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat la Universitat de València, i Alejandro Quilis Moscardó, alcalde d’Albaida, així com personalitats i autoritats de la localitat de la Vall d’Albaida i de la institució acadèmica.

‘Art, dolor i compromís. Dones en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ mostra al públic la labor d'aquelles dones artistes que van poder fer front al context sociopolític que complicava la seua autonomia com a creadores i que, així i tot, van aconseguir subvertir la situació.

L'exposició, alhora, explica com, en èpoques més recents, moltes dones han gaudit d'un major prestigi que el que tingueren en el seu moment. No obstant això, la mostra fa d'altaveu d'aquelles artistes que continuen reivindicant el seu lloc en un sistema artístic androcèntric.

Alguna de les artistes representades en ‘Art, dolor i compromís. Dons en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia’ són Carmen Grau, Isabel Oliver, Carmen Calvo o Mavi Escamilla, les dues últimes guanyadores de la Biennal Martínez Guerricabeitia del certamen de 2010.

L'exposició compta amb les obres dels i les artistes Manuela Ballester, Paolo Baratella, Natividad Bermejo, Martín Caballero, Carmen Calvo, Victoria Cano, María Carbonell, Francisco Carreño, Salomé Cuesta, Bárbaro Miyares, Mavi Escamilla, Ana García Pan, Jacinta Gil Roncalés, Carmen Grau, Rogelio López Cuenca, Estefanía Martín Sáenz, Isabel Oliver, Ana Teresa Ortega, Paloma Pájaro, Josep Renau, Juan Ripollés, Mª Antonia Sánchez Escalona, Sergio Sarri, Giangiacomo Spadari, Rosa Torres i Alicia Vela.

Imatges: