Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Rafael Armengol. Parelles de Tiepolo

  • 9 de febrer de 2018
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València entre els mesos de febrer a maig de 2018, que ha estat comissariada per Martí Domínguez.

El present projecte expositiu mostra obres recents del pintor Rafael Armengol (Benimodo, 1940), que al llarg de la seua dilatada trajectòria ha trobat un llenguatge propi, un estil que comprèn tots els recursos que la seua inclinació personal i les seues indagacions han consolidat. La teoria de com es comporta el color llum ha estat un dels signes d’identitat de la seua obra fins al dia d’avui. D’aquesta manera, treballant el color, Armengol ha donat eixida a dos dels seus eixos bàsics: la preocupació per fer una obra vinculada al seu temps i, des de la seua admiració pels clàssics, mostrar la capacitat de mantenir una dialèctica permanent amb successives relectures des de l’òptica actual.

Aquest catàleg és el número 18 de la sèrie denominada Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col·lecció.