Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

Comença l’Escola d’Estiu ‘La Nau Menuda i La Nau Jove’ de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 3 de juliol de 2023
Image de la noticia

La Universitat de València, a través de la Fundació General, ha inaugurat aquest dilluns la seua Escola d’Estiu ‘La Nau Menuda i La Nau Jove’, que es desenvoluparà en el mes de juliol als campus de Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot-Paterna.

Fins al 28 de juliol l’Escola d’Estiu acollirà als fills i les filles de PDI, PAS, estudiantat i membres de la Comunitat Alumni UV, així com persones usuàries que hagen participat en edicions anteriors i d’altres infants sense vinculació amb la Universitat.  L’activitat es desenvolupa en horari de matí i ofereix a les famílies l’opció de servei de menjador.

La Nau Menuda és el programa d’oci educatiu per a alumnat de segon d’Infantil a sisè de Primària (nascuts entre el 2011 i el 2018) que enguany compta amb vora 250 participants entre els campus de Tarongers, Blasco Ibáñez i Burjassot-Paterna. 

Com en edicions anteriors, l’escola d’estiu es vertebra al voltant d’un fil conductor que dona coherència a la proposta educativa. “Cura del medi ambient, hàbits saludables i vida sana” centra enguany les nombroses activitats lúdiques i formatives previstes, amb la finalitat de repensar maneres diferents de relacionar-se amb el medi ambient, promovent valors com ara la cooperació, la diversitat o la igualtat.

Les persones participants s’acostaran a aquestes realitats a través d’un ample ventall d’activitats i excursions, com ara eixides setmanals a la piscina de Burjassot, pràctiques esportives, ludoteca, activitats d’autogestió, un taller de dansa urbana, o un altre de cultura xinesa. Així mateix, com a gran atractiu d’enguany, en l’apartat “Coneix la UV”, que acosta els diferents espais de la universitat, xiquets i xiquetes recorreran el Jardí Botànic.

Respecte a La Nau Jove, es tracta d’un espai d’educació en el temps lliure i d’oci actiu a partir d’una proposta que combina formació i diversió, adreçada a joves d’entre 13 a 16 anys (nascuts entre els anys 2007 i 2010), amb seu al Campus dels Tarongers. En 2023 comptarà amb 80 participants. 

Els tallers i propostes lúdiques inclouran esports tradicionals i innovadors en anglés, dansa urbana, excursions i senderisme a Estivella o Sot de Xera, la visita de l’edifici històric de La Nau o la gravació d’un programa de ràdio en el TAU.