Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

De Borriana a La Nau, passant per l’Observatori: activitats d’Alumni UV en juny

  • Fundació General UV
  • 29 de maig de 2023
Una persona refugiada mira a l'horitzó de la Mediterrània. Foto amb llicència Creative Commons.
Una persona refugiada mira a l'horitzó de la Mediterrània. Foto amb llicència Creative Commons.

Alumni UV ha organitzat una intensa programació per a concloure la primavera que es desenvoluparà a través de cinc activitats del 3 al 15 de juny. Dos clubs de lectura, una eixida a Borriana, la tradicional i exitosa Nit d’Estreles a l’Observatori Astronòmic UV, i una visita per a conéixer el ric patrimoni de l’edifici històric de la Universitat conformen aquesta programació.

L’activitat arrancarà aquesta mateixa setmana amb l’eixida, dissabte dia 3, a Borriana, adreçada tant als membres del col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València com al públic en general. Amb el títol ‘Les migracions al Mediterrani’ i dins del programa Alumni Comparteix, Marc Ferri, professor d’Història Contemporània i responsable de l’Aula Didàctica de la Diàspora Mediterrània, realitzarà una visita guiada per les instal·lacions d’aquest projecte per a explicar i difondre el present i el passat de les migracions en la Mediterrània entre l’alumnat preuniversitari.

Amb seu a l’Escola de la Mar de Borriana, l’Aula va nàixer amb la voluntat d’abordar el fenomen migratori en tota la seua complexitat i allunyat de sensacionalismes; a més de servir per a destacar la valuosa tasca humanitària de les organitzacions que rescaten migrants en la Mediterrània i de les que ajuden a la seua integració en la societat europea.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia online ací.

Aquest mes, dos Clubs de Lectura: QUIJOTE i TIRANT 
Com cada primer dimarts de mes, el dia 6 es reunirà el Club en castellà QUIJOTE al Centre Cultural La Nau per a debatre sobre una nova lectura: ‘El libro de mi destino’, de Parinoush Saniee, una finestra oberta a l’últim mig segle de la història convulsa d’Iran, fortament marcada per la Revolució Islàmica.

Si vols formar part del club, envia aquest formulari i Alumni UV es posarà en contacte amb tu.

Dilluns següent, dia 12, serà el torn del Club TIRANT de lectura en valencià. També a La Nau, el grup dialogarà sobre la lectura de la novel·la ‘Els desorientats’, d’Amin Maalouf, triada per tractar-se d’una història que permet a la persona lectora capbussar-se de ple en una altra cultura sense moure’s de casa i gaudir d’una immersió enriquidora formant part del seu paisatge físic i humà.

‘Els desorientats’ és una apologia de la diferència i el diàleg, una ferma defensa de la llibertat personal, de pensament, de culte, de decisió i d’acció, una oposició frontal a qualsevol mena de tirania, on el pas del temps és fonamental i implacable.

Per a apuntar-se al Club TIRANT cal enviar aquest formulari i l’oficina Alumni UV contactarà amb tu.

Nit d’Estreles i visita a La Nau
El dia 8, dijous, tindrà lloc a l’Observatori Astronòmic UV la sessió anual ‘Nit d’Estreles’, una activitat que compta amb un èxit rotund des que es va plantejar, en col·laboració amb el Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Facultat de Física.

És també una proposta per als Alumni i per al públic en general, organitzada amb la finalitat de contribuir a l’acostament de la societat a una ciència com l’Astronomia tan poc coneguda com atractiva.

És una activitat gratuïta i només requereix inscripció prèvia online ací.

Per últim, dijous 15, Alumni UV reprendrà les visites a l’edifici històric de la Universitat de València per a mostrar el ric patrimoni arquitectònic, cultural i universitari que ofereix a la societat. La visita és oberta a tots els públics, guiada en valencià per personal del servei de Voluntariat Cultural UV, i requereix inscripció gratuïta en aquest enllaç.

Llista d'enllaços: