Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

L’escriptora Susana Fortes, en el Club de Lectura d’Alumni UV

  • Fundació General UV
  • 17 de febrer de 2023
Susana Fortes, a la Malvarosa de València. Foto de la contraportada del llibre 'Nada que perder'. Corina Arranz.
Susana Fortes, a la Malvarosa de València. Foto de la contraportada del llibre 'Nada que perder'. Corina Arranz.

L’escriptora Susana Fortes, finalista del Premi Planeta, va visitar, el passat 7 de febrer, el Club de Lectura QUIJOTE d’Alumni UV, per a parlar de la seua última novel·la, ‘Nada que perder’. La reunió va tindre lloc a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau.

El Club de Lectura en castellà QUIJOTE ha llegit aquest mes ‘Nada que perder’, l’última novel·la publicada per la finalista del Planeta Susana Fortes, un thriller que, segons explica la coordinadora del Club, l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia, es presenta “diferent, impactant, va penetrant en l’ànim del lector gràcies al mestratge de l’autora, de gran trajectòria literària, àmpliament reconeguda per la crítica i els lectors”.

Susana Fortes, natural de Pontevedra, exerceix en l’actualitat com a professora a València. És l’autora de ‘La huella del hereje’, novel·la que va plagiar el lladre que va furtar el còdex de la Catedral de Santiago de Compostel·la el mateix any de la seua publicació, el 2011. Fortes va ser finalista del Premi Planeta en 2003 amb ‘El amante albanés’, però abans ja havia guanyat el Premi ‘Nuevos Narradores’ amb el seu primer llibre, ‘Querido Corto Maltés’, i el Premi Primavera de Novel·la en 2001 amb ‘Fronteras de arena’.

Si vols formar part del club, envia aquest formulari i Alumni UV es posarà en contacte amb tu.

Activitats Alumni per a febrer
En febrer, Alumni ha comptat també amb el Club de Lectura en valencià TIRANT. Coordinat per l’Alumni Joan Lloret Pastor, dilluns dia 13, es va reunir a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau per a debatre entorn de la novel·la ‘L’altra’, de Marta Rojals; una història marcada per la crisi i de com aquest fet va canviar el dia a dia a moltes persones. L’acció se situa a Barcelona i la protagonista és l’Anna, una dona a finals de la trentena que veu com la vida que tenia amb la seua parella, el Nel, fa un gir quan ell perd el treball i es queda a casa, intentant trobar una eixida a la situació.

Com assenyalava Joan Lloret, “‘L’altra’ destaca per una llengua treballada a fons per aconseguir una gran naturalitat, gràcies, sobretot a l’aportació d’uns diàlegs que reprodueixen la riquesa de l’oralitat, amb paraules pròpies de la població d’origen dels protagonistes, situada a Girona; castellanismes, col·loquialismes, renecs… Una decisió molt encertada en una novel·la que retrata la nostra societat, en què, ens agrade o no, hi conviuen tots aquests elements”.

Si vols formar part del Club TIRANT, envia aquest formulari i l’oficina Alumni UV contactarà amb tu.

Completen les activitats de febrer una visita guiada gratuïta (dia 16) a l’exposició ‘València 1972. Cap a la ciutat monstre. 50 aniversari del llibre de Manuel Sanchis Guarner’ que acull, fins al 19 març, la Sala Acadèmia de La Nau (inscripció oberta ací) i una conferència al voltant de la compositora valenciana Matilde Salvador, en el marc del programa gratuït Alumni Comparteix, de la mà de l’Alumni Jesús Huguet, al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia i Logopèdia (18 hores) (inscripció ací).