Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Oberta la matrícula en quatre cursos d’especialització de la UV en producció i direcció cinematogràfica

  • Fundació General UV
  • M. Angelica Morales Lopez
  • 24 de juliol de 2025
Claqueta de rodatge cinematogràfic.
Claqueta de rodatge cinematogràfic.

La Universitat de València ha obert la matrícula en nous cursos d’especialització en producció i direcció cinematogràfica dins del tercer Pla Específic de Formació Contínua en Cinema i Audiovisual (PECA) organitzat per UVcultura que impartirà professorat i professionals del sector entre setembre i octubre.

El tercer Pla PECA, que va arranca en juny amb un itinerari sobre accessibilitat universal, té com a finalitat principal fomentar la formació i la professionalització en la indústria audiovisual mitjançant tallers i laboratoris especialitzats que es desenvolupen, en modalitat presencial, en diversos espais de la UV com ara el Centre Cultural La Nau o el Palau de Cerveró.

Ara, comença la matrícula en els quatre cursos restants pertanyents als itineraris en producció i direcció cinematogràfica, amb 30 hores de duració cadascun i un preu de matrícula reduït de 30 €. Això últim és possible gràcies al suport de la Generalitat Valenciana dins del marc de col·laboració amb les universitats per a la formació de professionals de la cultura. A més, l’accés als cursos no precisa requisits previs, una característica essencial de la certificació de microcredencial universitària, reconeguda i atorgada pel Ministeri d’Universitats.

L'oferta formativa per a setembre i octubre consta dels següents cursos: sobre producció cinematogràfica, ‘El paper del productor cinematogràfic: de la idea al pitching’ (del 8 al 19 de setembre), que s’endinsarà en el rol clau del productor i del productor executiu des de la fase zero de detecció d’idees fins a la cerca de talent creatiu i de finançament; i ‘De la direcció de producció al rodatge’ (del 6 al 17 d’octubre) sobre finançament i organització en cinema.

Quant a l’itinerari d’especialització en direcció cinematogràfica, el primer curs és el de ‘Guió cinematogràfic de projectes de ficció’ (del 22 de setembre al 3 d’octubre) que aprofundirà en tècniques avançades per a l’elaboració de guions; i continuarà amb el de ‘Narratives documentals i tècniques d’investigació cinematogràfiques’ (del 20 al 31 d’octubre) per al desenvolupament i realització de projectes documentals que requereixen d’una tasca prèvia de recerca.

La docència anirà a càrrec de professorat de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València (Yolanda Cabrera, Jordi Revert, Isadora Guardia i Marcos Pablo Centeno) i de reconeguts professionals de la indústria (les productores audiovisuals Lorena Torres i Mila Luengo, i els guionistes Rafael Ferrero i Laura García Andreu).

Llista d'enllaços: