Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Cereals, ¿refinats o integrals?

  • 17 de novembre de 2023
Image de la noticia

Els cereals integrals són aquells que es mengen de manera sencera, és a dir amb totes les parts o capes que contenen. El segó és la part més fosca, més externa i la que conté més fibra. El germen, és una xicoteta part del cereal que conté greixos saludables, vitamines i minerals.

En refinar un cereal, s'eliminen estes dues capes deixant únicament la part rica en midó, la més energètica. D'aquesta manera, quan mengem farines refinades i tots els productes elaborats amb elles (pasta, pa, galetes, cereals, *rosquilletas…) estem prenent únicament este nutrient. Si, en canvi, triem estes opcions en la seua versió integral, en incloure el germen i el segó, afegim a la nostra alimentació més fibra (que té un efecte *saciante i ajuda a regular el trànsit intestinal) i més vitamines i minerals (que enriqueixen nutricionalment la nostra dieta). És per això que triar les versions senceres i integrals sempre suposa una opció més saludable que les versions refinades.