General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

Curs d'interpretació pianística II

  • April 17th, 2010
Piano amb partitura

 

CURS D'INTERPRETACIÓ PIANÍSTICA II

4 crèdits de lliure opció


Professor: Carles Marín
Durada: 40 hores
Dates: del 17 d’abril al 30 de maig de 2010
Lloc: Societat Coral El Micalet. C/ de Guillem de Castro, 73. 46008 València
Horari: de 9 a 11:00 h i d’11:30 a 14:30 h, els dies següents:

  • dissabte 17 d’abril
  • diumenge 18 d’abril
  • dissabte 8 de maig
  • diumenge 9 de maig
  • dissabte, 15 de maig
  • diumenge 16 de maig
  • dissabte 29 de maig
  • diumenge 30 de maig

Concert d’alumnes: dimecres, 26 de maig a les 19 hores, a la Sala Charles Darwin, de l’Aulari Interfacultatiu de la Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot

Nombre d’alumnes. Actius: mínim 8, màxim 10  
Oients: màxim 20

Requisits:

Actius: 80% d’assistència. Els alumnes han de tenir almenys estudis de Piano dels últims cursos de Grau Profesional..
Oients: 80% d’assistència. Grau elemental de Música.

Programa del curs

Objectius:

- Adquirir mètodes d’estudi que ajuden a obtenir un major rendiment.

- Abordar les dificultats mecàniques principals referides a cada estil del repertori pianístic.

- Comprendre la relació íntima entre l’oïda i el pedal.

- Aprendre la importància de la respiració en el piano.

- Treballar mètodes per a la memorització del repertori. 

- Obtenir més seguretat durant l’actuació en públic.

 

Continguts:

- Anàlisi de la partitura, del que és general al que és particular.

- Coneixement dels signes musicals en relació amb les diverses formes d’atac.

- El pes com a font de so.

- Diferents formes d’utilització del pedal.

- Relació entre fraseig i respiració.

- La memòria com a eina per a una interpretació musical correcta.
 

Metodologia

Cada alumne i alumna ha de presentar un mínim de tres obres d’estils diferents. El professor treballarà individualment el repertori presentat i farà extensibles els consells i recomanacions a la resta dels alumnes. 

Preus de matriculació

Actius
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                                                                        240 €

Públic en general                                                                                                         288 €

Oients
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                                                                        60 €

Públic en general                                                                                                          72 €

 

 

Amb la col·laboració de la Societat Coral El Micalet

 

 

CARLES MARÍN


Premi Sommerakademie Mozarteum de Salzburg al millor solista de l’any 2008, Primer premi Flame (París, 2002), primer premi Scarlatti (Salzburg, 2007), segon premi Città di Marsala (Itàlia, 2006). També ha estat guardonat en el Panamà Piano Competition (Panamà, 2008), Baltic Piano Competition (Polònia, 2007), José Iturbi (2000) i Frechilla-Zuloaga (1999). Així mateix posseeix nou primers premis en concursos nacionals.

Marín ha fet recitals en importants sales europees: International Piano Festival, la Unesco i Salle Cortot de París, Fondation Deutsch de la Meurthe, Großen Saal of Mozarteum de Salzburg-Salzburger Festspielen, Marmor Saal del Palau Mirabell de Salzburg, Concertsaal d’Enschede, Festival Internacional di Lucca, Teatro Nacional de Panamá, Concert and Congresgebauw Le Doelen Rotterdam, O950 Podium Rotterdam, Salle Gothique de l’Hôtel de Ville de Brussel·les, Palau de les Arts Reina Sofia, Palau de la Música de València, Auditori de Saragossa, Auditori Manuel de Falla de Granada, Real Academia de Belles Arts de San Fernando  i Ateneu de Madrid, Teatre Principal de Maó, Auditori de la Fira de Mostres de Valladolid, Auditori Ángel Barja de Lleó, Teatre de la Passió de Lleida, Real Maestranza de la Caballería de Sevilla, etc.

El maig del 2010 farà el seu debut com a solista al prestigiós Festival Internacional d’Echternach-Luxemburg.

Ha actuat amb importants orquestres: Orquestra de València, Castella i Lleó, Andrés Segovia de Madrid, Orquestra de Torrent, Orquestra Simfònica de la Universitat de València, Orquestra d’Elx, Rotterdam Ensemble, etc., sota les batutes de Cristóbal Soler, S. Dinic, Lorenzo Ramos, José Fabra, Max Bragat, Beltrán Zavala, etc.

Carles Marín va nàixer a València, el maig del 1978. Va començar els estudis musicals a Torrent amb Amparo Fandos. Els va continuar amb María Gil i al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, amb Joaquín Soriano. Posteriorment va estudiar a l’Ecole Normale de Musique Alfred Cortot, de París, amb Ramzi Yassa. El curs passat va ser un dels cinc alumnes convidats a l’Escola d’Alt Rendiment “Codarts Virtuoso”, de Rotterdam (Holanda), sota la direcció del mestre Aquiles Delle-Vigne.
Ha rebut classes magistrals de pianistes com ara Alicia de Larrocha, Solomon Mikowsky, Joaquín Achúcarro, Michel Beroff, Stanislav Pochekin, Claudio Martínez Mehner, Mario Monreal, Peter Bithel, Fausto di Cesare, entre d’altres.
Enregistra per a TVE, Ràdio 2 Clàssica de RNE, ABC FM (en directe per a tot Austràlia des del York Theatre de Sidney), ORF Austria, així com CD per a Edicions Albert Moraleda de Barcelona i Codarts Media (Holanda). L’any passat va enregistrar Reminiscencias de Don Giovanni, de Franz Liszt, per a l’Accademia Musicale di Firenze.

Ha estat professor al Conservatori Professional de Música de Torrent. Actualment és professor del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, de València.