General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

Curs d'interpretació pianistica IV

  • February 4th, 2012
Image de la noticia
Documento sin título

CURS D’INTERPRETACIÓ PIANÍSTICA IV
Cinc crèdits de lliure opció


Professor: Carles Marín
Data: del 4 de febrer al 15 de juny de 2012.
Durada: 50 hores.
Lloc: Societat Coral El Micalet. c/ Guillem de Castro, 73. 46008 València
Nombre d’alumnes.
Actius: mínim 8, màxim 10.
Oients: màxim 20.
Requisits:
Actius: 80% d’assistència. Els alumnes han de tenir, almenys, estudis dels últims cursos d'ensenyances professionals de piano.
Oients: 80% d’assistència. Ensenyances elementals de música.
Horari: les sessions es distribuiran en cinc hores de classe, amb trenta minuts de descans, de 15:30 h a 21:00 h,
Dissabte 4 de febrer
Dissabte 11 de febrer

Dissabte 3 de març
Dissabte 10 de març

Dissabte 21 d’abril
Dissabte 28 d’abril

Dissabte 5 de maig
Dissabte 12 de maig

Dissabte 2 de juny
Dissabte 9 de juny

Concert d’alumnes: divendres 15 de juny, a les 19 h, a la sala Charles Darwin de la Facultat de Farmàcia de Burjassot.
Dos alumnes els seleccionarà el professor per fer un concert en la temporada 2012-2013 a la programació de Tardor de l'Aula de Música.
En cas que algun alumne complisca les condicions musicals necessàries, se li brindarà la possibilitat de col·laborar amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, sota la direcció d’Hilari Garcia.

Programa del curs
Objectius
- Adquirir mètodes d’estudi que ajuden a obtenir un major rendiment.
- Abordar les dificultats mecàniques principals de cada estil del repertori pianístic.
- Comprendre la relació íntima entre l’orella i el pedal.
- Aprendre la importància de la respiració en el piano.
- Estudiar mètodes per a la memorització del repertori. 
- Adquirir més seguretat en l’actuació en públic.

Continguts
- Anàlisi de la partitura, del que és general al que és particular.
- Coneixement dels signes musicals en relació amb les diverses formes d’atac.
- El pes com a font de so.
- Diferents formes d’utilització del pedal.
- Relació entre fraseig i respiració.
- La memòria com a eina per a una interpretació musical correcta.
 
Metodologia
Cada alumne ha de presentar un mínim de tres obres d’estils diferents. El professor treballarà individualment el repertori presentat i farà extensibles els consells i les recomanacions a la resta dels alumnes.

Preus de matriculació

Actius
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                             _    _     300,00 €
Públic en general                                                                           360,00 €

Oients
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                                     _   60,00 €
Públic en general                                                                           72,00 €

 

 

Amb la col·laboració de la Societat Coral El Micalet

  CARLES MARÍN

Premi Mozarteum de Salzburg al millor solista de l’any 2008. A més té els següents premis en concursos internacionals: primer premi Flame (París, 2003), primer premi Scarlatti (Salzburg, 2007), segon premi Città di Marsala (Itàlia, 2006). També ha estat guardonat en Panamá Piano Competition (Panamà, 2008), Baltic Piano Competition (Polònia, 2007) i Frechilla-Zuloaga (Valladolid, 1999) i José Iturbi (2000). Semifinalista en Viana da Motta Piano Competition (Lisboa, 2010). Seleccionat per a Sydney International Piano Competition (Austràlia, 2004). Així mateix té primers premis en concursos nacionals.
El 2008 va debutar en el prestigiós Salzburger Festspielen (Großen Saal Mozarteum, Salzburg); i el 2010 ho va fer en el Festival Internacional d’Echternach-Luxemburg. Ha fet recitals en la major part de les sales espanyoles (Palau de la Música de València, Palau de les Arts Reina Sofia, Auditori de Saragossa, Auditori Manuel de Falla de Granada, Real Academia de Bellas Artes de San Fernando i Ateneo de Madrid, Teatre Principal de Maó, Real Maestranza de Sevilla, etc.) I també en la Unesco i la Salle Cortot de París, Fondation Deutsch de la Meurthe, Concertsaal de Enschede, Festival Internacional di Lucca, Teatro Sao Luiz de Lisboa, Teatro Nacional de Panamá, Concert and Congresgebauw Le Doelen Rotterdam, Salle Gothique de Bruxelles, York Theatre de Sidney.
Com a solista, Marín s’ha presentat amb orquestres com ara: Orquestra Simfònica de València, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de Cámara Andrés Segovia de Madrid, Orquestra Simfònica de Torrent, Orquestra Simfònica de la Universitat de València, Orquestra Simfònica d’Elx, Rotterdam Ensemble, Orquestra de Câmara Alma Mater de Lisboa, solistes de l’Orquestra Simfònica de les Arts, solistes de l’Orquesta de Cámara Reina Sofía de Madrid, etc. Ha tocat amb directors com ara Cristóbal Soler, Sbobiju Dinic, Max Bragado, Lorenzo Ramos, Beltrán Zavala, etc.
Forma duo amb el violista Josep Puchades (Mahler Chamber Orchestra ) i amb el piccolo Paco Varoch (solista de l’Orquesta del Festival de Lucerna).
Va náixer a València el 1978. Realitza els estudis amb Joaquín Soriano, al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Continua la formació amb Ramzi Yassa, a L’École Normale de Musique Alfred Cortot (París) i Codarts Virtuoso (Rotterdam, Holanda), sota la direcció d’Aquiles delle Vigne. Ha rebut classes magistrals d’Alicia de Larrocha, Solomon Mikowsky, Joaquín Achúcarro, Michel Beroff, Stanislav Pochekin, Claudio Martínez Mehner, Mario Monreal, Peter Bithel, Fausto di Cesare i Alexander Müllenbach.
Ha gravat per a TVE, RNE Clásica Radio2, Antena 2 de Portugal, ORF d’Àustria. Ha tocat en directe per a tota Austràlia (ABC FM) des del Seymour Center de Sydney. Ha gravat un CD per a Edicions Albert Moraleda, de Barcelona (obres de Haydn), Codarts Media, Holanda (Sonata núm. 6 de Prokofiev i Fantasía Bética de Falla) i L’Accademia Musicale de Florència (Reminiscències de Don Giovanni, de Franz Liszt). Recentment va gravar el CD Reencontro com Barroco per a l’Associação António Fragoso de Lisboa (obres de Bach, Fragoso i Ravel).
És convidat per la Universitat de València per impartir el Curs Anual d’Interpretació pianística des del 2009.