General FoundationMusical Activities DepartmentUniversity of Valencia Logo del portal

L'Aula de Música de la Universitat de València enceta 2024 amb nova programació de Concerts d’Hivern

  • UV General Foundation
  • January 9th, 2024
Cartell de la programació d'hivern

L’Aula de Música de la Universitat de València, dirigida pel professor Guillem Escorihuela, comença 2024 estrenant programació d’hivern aquest dimarts, dia 9 de gener. Al llarg dels pròxims tres mesos, fins al 27 de març, oferirà 16 concerts que tindran lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau, l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot i a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

L'entrada a tots els concerts és gratuïta amb invitació, que cal reservar en línia a partir de 72 hores abans del dia del concert, excepte per als concerts que es realitzen a l'Auditori Joan Plaça i la Sala Charles Darwin, que seran amb entrada lliure i aforament limitat.

La programació començarà aquest dimarts al Col·legi Major Rector Peset, amb el concert de l’afamada violinista valenciana Lucia Veintimilla, que oferirà un programa amb repertori per a violí sol que va des del Barroc fins a l’actualitat. Aquest serà un dels tres concerts precedits per ‘Paraules al concert’: una breu presentació del repertori i dels seus intèrprets elaborada per professorat especialitzat que, en aquesta ocasió, estarà a càrrec del Dr. Juan Vicente Gil Fuentes. També se sumarà al cicle l’actuació de Tamas Massanyi (clarinet), Alejandro Friedhoff Bello (violoncel) i Miguel Sánchez García (piano), amb paraules de la Dra. Ana Fontestad Piles, dimecres 7 de febrer. Finalment, la Dra. Tíscar Martínez Bayona introduirà el recital del pianista Adolfo Bueso, dimecres 20 de març. Ambdues audicions seran a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.

En l’apartat de col·laboracions, la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València se suma una vegada més a la programació de l’Aula de Música, en aquesta ocasió col·laborant en tres concerts. El primer d’ells, dimarts 23 de gener, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, de la mà de la formació Àuria Quartet, que interpretarà obres de R.L Martín, I. Desportes o M. Miura, entre d’altres.  El dia 5 de març el Col·legi Major Rector Peset acollirà un programa amb obres de les compositores S. Gubaidúlina i E. Mayer, interpretat pel Quintet Gubaidúlina i el Quartet Turquesa.

Finalment, la Unitat d’Igualtat UV també recolzarà el concert de dimecres 6 de març del cor de dones A Cau d’orella, amb Victoriano Goterris al piano i direcció de Mònica Perales i Massana, que interpretaran el programa ‘Amb cor de dona’ (obres d’H.V. Bingen, E. Ugalde i J.R Gil-Tàrrega). Serà a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.

Dins d’aquest marc de col·laboracions, el programa Cultura als Campus tindrà continuïtat amb el concert de l’Orquestra Filharmònica UV a la Sala Charles Darwin de Burjassost, dijous 29 de febrer, amb obres d’H. Berlioz, C. Franck i J. Colomer.

Tots els concerts començaran a les 19 hores, excepte el de diumenge 18 de febrer, que tindrà lloc a les 12 hores a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic.

Els Concerts d’Hivern són un cicle de concerts que, seguint una línia de suport a la música valenciana, amb una presència majoritària d’intèrprets i obres de compositors valencians, pretén promoure la música tant entre el públic universitari com entre tota la societat valenciana. A més de promoure la música composada per dones i les agrupacions de joves músics en formació, és una programació que abasta música de tots els estils, des de la música antiga fins a les noves tendències del segle XXI.

Links: