
- Professor: Juli Hurtado Llopis
- Durada: 30 hores
- Dates: del 2 de març al 20 d’abril de 2004
- Horari: 2, 9, 16, 23, i 30 de març de 14:30 a 18:30
6 d’abril de 14:30 a 18:30
20 d’abril de 14:30 a 20:30
- Nombre d’alumnes: mínim 15/ màxim 30
- Lloc: Extensió universitària d’Ontinyent
Requisits: Adreçat preferentment a: Estudiants universitaris en general, així com per mestres i professorat en actiu. El curs és eminentment pràctic, per la qual cosa és important una actitud participativa per part de l’alumnat. Cal portar roba còmoda per al moviment. 80% d’assistència.
Programa del curs:
Objectius:
- Aprendre recursos d’altres cultures aplicables en un context acadèmic.
- Reflexionar sobre la realitat de moltes escoles on ja hi ha un nombre elevat d’alumnes de diferents procedències.
- Desenvolupar la creativitat mitjançant activitats musicals .
- Recopilar un paquet de recursos aportats de manera col·laborativa pels participants.
- Aprendre a utilitzar les tecnologies al nostre abast per registrar les nostres produccions.
- Dur a terme una activitat que globalitze les àrees de coneixement d’una manera artística.
Continguts:
- Cançons populars de diferents cultures i països
- Danses tradicionals.
- Curiositats etnogràfiques.
- Construcció de materials educatius.
- Lectura i debat de documents adients.
- Creació de recursos globalitzadors.
- Investigació documental.
Preus de matriculació:
Estudiants de la UVEG i membres de l’Associació
d’amics i antics alumnes de la UVEG: 60 €
Públic en general : 72 €
JULI HURTADO LLOPIS
Llicenciat en Psicologia, diplomat en Educació General Bàsica, en les especialitats d’Educació Especial i Educació Musical, i habilitat per a ciències socials i pedagogia terapèutica. Ha estudiat el grau mitjà de Cant i Piano i l’elemental de Clarinet als conservatoris de València i de Riba-roja de Túria, respectivament.
En l’actualitat fa la tesi doctoral a la facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.
S’ha format a nivell pedagògic musical en cursos Internacionals d’Hongria, (Eztergom, metodologia Kodaly); Lió (metodologia Wilems); Granada (curs Manuel de Falla; tècnica de la veu); Bèlgica (Bruges, tècnica coral); Lleida (Cervera, direcció coral); així com en el programa de formació de monitors de la Campanya Musica a l’Escola de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana i altres cursos realitzats a València i Barcelona.
Funcionari de carrera, ha fet de mestre d’Educació Musical en diversos centres de la Comunitat Valenciana. Compagina la direcció coral (Coral Allegro ONCE València, des del 1980; Coral Polifònica de la Canyada, des del 1997; i Cor de l’Eliana, des del 1990) amb la docència a la Universitat de València com a professor associat i altres entitats acadèmiques.
Ha format el cor de la FECOCOVA (Federació Coral de la Comunitat Valenciana), amb el qual ha enregistrat el cedé Nadal III.
Ha dirigit el Cor de la Societat Musical d’Alboraia, del 1987 al 1997; el Cor de l’Escola Les Carolines, del 1982 al 1994; i l’Orfeó Veus Juntes, de Quart de Poblet, del 1998 al 2001.
Com a pianista, ha acompanyat diverses corals de la ciutat de València (Petits Cantors de València, Coral de la Stma. Trinitat, Cor de Bonrepòs, Cor de la Nostra Escola Comarcal).
Ha format part de la comissió pedagògica de la campanya “Música a l’escola”, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. I també de l’equip de monitors de Música a l’Escola, de la Conselleria de Cultura Educació i Ciència. Ha participat en l’equip per a l’elaboració de la Guia del programa de formació del professorat d’educació infantil i primer cicle de primària i la Programació d’educació musical infantil i cicle inicial, de la Generalitat Valenciana.
Ha publicat articles sobre educació musical en: ISME (International Society for Music Education) “Musical education on the boundaries of visual disabilitesand blindness; per a la Societat de Musicoteràpia de València; per a Eufonia de l’editorial Graó “Música para todos”; i a la revista de la FECOCOVA.
Ha fet els enregistraments discogràfics: Onze anys Allegrando (CD); Hair; el 11 también es Navidad, amb la coral Allegro Once Valencia; Nadal III, amb el cor infantil de la FECOCOVA, per a la Generalitat Valenciana; i Escrito con Música, per a la celebració de l’any de la discapacitat.
Sovint fa xarrades i cursos de pedagogia musical en formació de professorat per a diverses institucions: Cefires, de Godella, Torrent i València; Universitat de València; ONCE; Associació de Musicoteràpia de València; STE; Escola d’Estiu; Escola de Música; Escola de Magisteri de València; Escuelas Corales. Pel Juliol del 1996 va oferir la conferència “Educació musical a l’àmbit de la deficiència visual i la ceguesa”, a Amsterdam (Holanda), on es va celebrar la Conferència Mundial d’Ensenyament Musical, organitzada per l’ISME (Societat Internacional d’Ensenyament Musical).