Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

Transposició a l'ordenament espanyol de les Directives Europees contra l'Abús de Mercat, Frau Financer i Terrorisme

  • 13 de març de 2019

Llei Orgànica 1/2019, de 20 de febrer, per la qual es modifica la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, per transposar Directives de la Unió Europea en els àmbits financer i de terrorisme, i abordar qüestions d'índole internacional.

Aquesta llei orgànica té per objecte la transposició al nostre ordenament intern de la Directiva 2014/57 / UE del Parlament Europeu i del Consell, de 16 d'abril de 2014, sobre les sancions penals aplicables a l'abús de mercat, la Directiva 2017/541 / UE del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de març de 2017, relativa a la lluita contra el terrorisme i la Directiva (UE) 2017/1371 del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol de 2017, sobre la lluita contra el frau que afecta els interessos financers de la Unió mitjançant el Dret penal, així com el perfeccionament de la transposició de la Directiva 2014/62 / UE del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de maig de 2014, relativa a la protecció penal l'euro i altres monedes enfront de la falsificació.

 

També es modifica el Codi Penal per completar el règim de prevenció i persecució del delicte de tràfic d'òrgans humans adaptant-lo a les previsions contingudes en el Conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'òrgans humans que es va obrir a la signatura a Santiago de Compostel·la el 25 de març de 2015. Finalment, es completa la regulació dels delictes de corrupció d'acord amb les directrius del Grup d'Estats Contra la corrupció (GRECO).

LLEGIR LLEI AL BOE I DESCARREGAR PDF

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies