Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

La Càtedra PAGODA de Govern Obert, Participació i Open Data és fruit de conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. El seu principal objectiu és fomentar, desenvolupar i realitzar tasques de transparència, participació ciutadana i govern obert a través d'una mirada interdisciplinària que reuneix consideracions politològiques, socials, jurídiques i tècniques relacionades amb l'open data i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El personal docent i investigador vinculat a la Càtedra té una llarga experiència en l'anàlisi de les polítiques públiques, la democràcia i la participació ciutadana, amb especial incidència en les matèries de bon govern i transparència, des d'enfocaments i metodologies molt diversos que es complementa amb un fort compromís ciutadà i social. Així mateix, també compta amb una llarga experiència en l'ús de tècniques estadístiques juntament amb altres més avançades de mètodes d'aprenentatge màquina i estadística computacional, amb resultats reconeguts en el terreny de l'optimització de processos mitjançant tècniques d'aprenentatge reforçat. La seva experiència en l'anàlisi avançat de dades els fa especialment adequats per a les tasques més tècniques relacionades amb l'ús i gaudi de tota la potencialitat de l'Open Data.

L'objectiu últim de la Càtedra és contribuir a la millora del rendiment de les nostres institucions democràtiques i de l'entramat social contribuint a la conformació i una cultura política més oberta a la participació ciutadana i a la rendició de comptes i assumpció de responsabilitats pels responsables públics.

Directors:

  • Carmen Montalbá Ocaña (Facultat de Ciències Socials),
  • Joan Vila Francés (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria)
  • Joaquín Martín Cubas (Facultat de Dret).