Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

Jornada envelliment actiu en temps de COVID: reptes i desafiaments en la Ribera Alta

  • 7 de juny de 2021
Image de la noticia

El passat divendres 4 de Juny, va tindre lloc la jornada envelliment actiu en temps de COVID: reptes i desafiaments en la Ribera Alta, organitzada des del Laboratori de Serveis Socials de la Ribera Alta a través del Grup d’Investigació GESiin (IIDL) i amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta jornada dirigida als equips municipals de serveis socials de la Ribera Alta on es va comptar amb la presència de la Dra. Ana Belén Cuesta, professora de la Universidad de la Rioja, experta en envelliment actiu amb més de 20 anys d’experiència professional en l’atenció directa amb persones majors. D’altra banda també es va comptar amb la presència de la Dra. Sacramento Pinazo de la Universitat de València i amb la Dra. Raquel Agost de la Universitat Jaume I. Ambdues escenificaren la rellevància d’apostar per polítiques públiques en matèria d’envelliment actiu i identificaren quins són els reptes i desafiaments de futur al respecte.

Per la part institucional, vàrem comptar amb la presència de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Na Mónica Oltra Jarque, el Director General de l’IVAFIQ, En Joan Crespo Sempere i la Directora General de Persones Majors, Na María José Pérez Magdalena.

En aquesta jornada es va escenificar la rellevància d’adequar les polítiques autonòmiques i locals a les necessitats existents, especialment aquelles necessitats de les persones majors accentuades arrel de la COVID-19. Igualment, la jornada va comptar amb la participació de les persones professionals a través de grups de discussió online on es va posar en comú les necessitats de cada territori, els recursos per a fer-les front i propostes d’actuació.

Llista d'enllaços: