Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local Logo del portal

La Càtedra PAGODA organitza la conferència El govern obert i la governança democràtica en els xicotets municipis rurals: el cas de Aras de los Olmos

  • 17 de maig de 2021
Joaquín Martín Cubas

El dia 18 de maig a les 10 hores, una conferència inicial a càrrec del professor de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de València, Joaquín Martín Cubas, sobre la implementació de tècniques de governança democràtica per al desenvolupament els municipis rurals de zones muntanyenques, basat en l'exemple del municipi de Aras de los Olmos i l'anàlisi del seu rendiment, donarà pas a un debat sobre la matèria amb els assistents al fòrum.

La lluita contra la despoblació ha sigut assumida pels diferents nivells de govern i, especialment a Espanya, a partir de, sinó abans, 2017 quan es va celebrar la VI Conferència de Presidents que va debatre la futura Estratègia Nacional enfront del Repte Demogràfic. En els acords de la Conferència es va reconèixer que aquest fenomen demanda “la cooperació entre tots els nivells de Govern i totes les Administracions Públiques, incloent mesures de suport i accions de desenvolupament i dinamització del medi rural…. per part de totes les polítiques públiques”. A tal fi es van aprovar el 29 de març de 2019 les Directrius Generals de l'Estratègia Nacional enfront del Repte Demogràfic i, recentment, al març de 2021, el Pla de Mesures davant el Repte Demogràfic. Pel que fa a la Comunitat Valenciana, aquesta ha sigut pionera en la posada en marxa de mesures i iniciatives contra la despoblació: en 2017 va aprovar l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant) i, recentment –a principis d'enguany-, un Pla Estratègic Participat contra la Despoblació (Estratègia Avant 20-20). Però, i és la pregunta que ens fem en aquest seminari: Quines polítiques hauríem d'implementar per a assegurar el bon govern i el desenvolupament sostenible des dels propis municipis rurals de les zones muntanyenques del nostre país? L'exemple de Aras de los Olmos ens pot donar algunes pautes a seguir.

PROGRAMA

10.00-10.30 h. Conferència
10.30-11.00 h. Debat

Inscripció a l' esdeveniment. Clica açí.

Audiència a la qual va dirigida l'esdeveniment: administració Pública, societat civil, acadèmia, tercer sector, ciutadania en general.

 

Direcció de l'organitzador de l'esdeveniment: Institut interuniversitari de Desenvolupament Local, Universitat de València, C/ Serpis, València