Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Les Clíniques de la Universitat de València gestionades per la Fundació Lluís Alcanyís (FLA) han participat, des de l'inici de la seva activitat en 2008, en la formació de més de quatre mil estudiants pertanyents a graus i postgraus de la branca de ciències de la salut.
La Fundació desenvolupa activitats formatives i assistencials relacionades amb el procés formatiu dels estudiants de la Universitat de València, així com recerca relacionada amb les seves àrees d'activitat.

Compromesos amb la Universitat de València a millorar la qualitat de l'ensenyament universitari, comptem amb excel·lents docents i professionals en odontologia, podologia, optometria, logopèdia, nutrició, activitat física adaptada i fisioteràpia, psicologia, els quals supervisen les pràctiques dels estudiants d'aquestes titulacions de salut que, per comprendre el desenvolupament de competència en la realització de serveis assistencials, que en alguns casos queden fora de les prestacions del sistema públic de salut, troben en les clíniques de la FLA el marc idoni per a rebre una formació de qualitat, amb la interacció i realització de tractaments en situacions de simulació i de pràctica clínica real en les Clíniques de la Universitat de València. A més, la Fundació compta amb un equipament d'última generació i d'unes modernes instal·lacions fruit del gran esforç de renovació realitzat conjuntament per la UV i la FLA.

La història

Fa més de cinc-cents anys, en 1506, un xativí, Lluís Alcanyís, moria en la foguera per la irracionalitat d’alguns dels seus contemporanis. Fill de notari, procedent d’una família d’orígens jueus, havia estudiat medicina a la Universitat de Lleida o en la de Montpeller. La seua capacitat professional l'havia conduït a ser un anomenat metge a la València de l’època i això li va valdre, entre altres ocupacions, el ser anomenat el primer Catedràtic de Medicina de la Universitat de València. (Ventura et al., 2017, pàg. 7).Consulta tota la història de la Fundación en Lluís Alcanyís, 500 anys : Xátiva, 1440?-València, 1506 (PDF).