Jose Manuel Almerich -director de les Clíniques de la Universitat- juntament amb Sylvia Andrés -directora del Palau de Congressos de València-, Carlos Mundina –president de CEMAS i regidor de l’Ajuntament de València- i Narcís Vicente -Gourmet Catering & Eventos- han participat hui en la firma del projecte MagNuS “Magnitude, Nutritional Value and Sustainability” que ha tingut lloc en el Palau de Congressos de València amb la finalitat de continuar amb la col·laboració en el projecte.
El projecte MagNuS té com a objectiu avaluar i abordar el desaprofitament d'aliments durant els actes de conferències en el Palau de Congressos de València (Espanya). Este estudi quantifica els residus, els classifica per grups d'aliments, calcula el nombre potencial d'individus que podrien alimentar-se amb els aliments rebutjats i avalua els valors energètics i nutricionals. Al llarg de tres esdeveniments, es van documentar 104,4 kg de desaprofitament d'aliments, sent els cereals els que més es van malgastar, seguits dels llegums, el peix i altres. Reconeixent la possible subestimació deguda a la dependència dels valors cuits, este estudi suggerix utilitzar els residus per a vermicompostaje o compostatge com a alternatives sostenibles de gestió de residus. En este projecte col·labora el Palau de Congressos de València, CEMAS (Ajuntament de València), Institut València d’Investigacions Agraries (IVIA), Universitat de València- Clíniques UV i Gourmet Catering & Eventos.
Images: