Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Quins tractaments duu a terme un podòleg?

  • March 13rd, 2024
Image de la noticia

La Clínica de Podologia de la Universitat de València, gestionada per la Fundació Lluís Alcanyís, ofereix una àmplia gamma de tractaments per a problemes dels peus, ajudant a millorar la salut i el benestar dels pacients.

Els podòlegs duen a terme una varietat de tractaments per a abordar diferents problemes relacionats amb els peus. Alguns dels tractaments comuns que realitzen inclouen:

  • Cort d'ungles: els podòlegs retallen i donen forma a les ungles dels peus, especialment en casos d'ungles engrossides, ungles encarnades o problemes de creixement anormal de les ungles (ungles amb hematoma, ungles psoriàsiques, ungles oncològiques). 
  • Eliminació de dureses i helomas: tracten i eliminen dureses i helomas que poden generar dolor o molèsties en caminar, i que són conseqüència d'un mal suport, de deformitats del peu i/o d'un frec amb el calçat.
  • Tractament de fongs en les ungles: proporcionen un diagnòstic clínic i micològic de la infecció fúngica, un abordatge quiropodológico de l'ungla afecta (talle, fresat i eliminació de la porció d'ungla infectada) i opcions de tractament que poden incloure medicaments tòpics i orals per a eliminar el microorganisme que està generant la infecció.
  • Reeducació ungueal: oferixen tractaments no invasius i específics per a la reeducació del creixement ungueal, en el cas de les ungles encarnades generades per una alteració de la curvatura normal de l'ungla. 
  • Tractament de berrugues: realitzen procediments, tant conservadors com quirúrgics, per a eliminar berrugues plantars o berrugues en altres localitzacions del peu. 
  • Ortesi i suports per al peu: confeccionen ortesi a mesura per a tractar deformitats digitals dels dits del peu (galindons, dits en arpa, dits en martell o desviacions digitals). També confeccionen suports plantars (plantilles) personalitzats per a corregir problemes biomecánicos i de la trepitjada, amb unes característiques específiques segons el tipus de pacient (xiquet/a, esportista, pacient diabètic o adult) i la patologia específica a tractar.
  • Teràpia física: poden recomanar i proporcionar teràpia física per a tractar lesions als peus, com a esquinços de turmell, fasciïtis plantar o esperó calcani, entre altres. 
  • Tractament i prevenció del peu diabètic: realitzen estudis vasculars i neurològic del peu de risc, detecten zones de risc per a possibles ulceracions, curen úlceres diabètiques i proporcionen tractaments específics d'ortesis i suports plantars per a este tipus dempeus. 
  • Cirurgia menor: els podòlegs realitzen procediments quirúrgics menors tant de patologia de parts toves (ungles encarnades, extirpació de berrugues i altres quistos dèrmics), com de patologia òssia o deformitats del peu (galindons, dits en arpa, metatarsàlgies, etc).
  • Assessorament i educació: proporcionen assessorament i educació sobre la cura adequada dels peus, l'elecció de calçat adequat i mesures preventives per a evitar futurs problemes als peus.

Si vols conèixer més sobre els tractaments que oferim o necessites assessorament sobre la salut dels teus peus, no dubtes en posar-te en contacte amb la Clínica Podològica de la UV. Estem aquí per ajudar-te a caminar amb comoditat i seguretat.