Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Sara Calzado, professional de la Clínica de Psicologia UV, participarà en II Congrés d'Atàxies de la Comunitat Valenciana

  • April 9th, 2024
Image de la noticia

Sara Calzado, professional de la Clínica de Psicologia UV, participarà en l'II Congrés d'Atàxies de la Comunitat Valenciana, organitzat per l'Associació Valenciana de persones afectades d'Atàxies Hereditàries (ASVAH) i la Unitat d'Atàxies (CSUR) de l'Hospital La Fe, que es realitzarà dissabte que ve 20 d'abril, a Alboraia (València).

L'atàxia és una malaltia neurodegenerativa i hereditària, catalogada com a rara, i hui dia, encara sense tractament efectiu. Consistix en la falta d'equilibri, coordinació, control i força de tots els músculs del cos; que porta a una discapacitat progressiva i a una alta dependència. Es tracta d'una patologia molt greu.

L'Associació Valenciana de persones afectades d'Atàxies Hereditàries (ASVAH)té un fort compromís amb:

  • Visibilitzar la malaltia i els seus símptomes a la societat.
  • La millora de la qualitat de vida de les persones afectades per atàxies, i això passa per una atenció integral en totes les seues necessitats que estiga coberta pels organismes públics competents.
  • Promoure la investigació científica amb l'objectiu d'aconseguir la cura definitiva per a esta patologia.

Hui dia, existix falta de coordinació mèdica i seriosos problemes de diagnòstic i l'II Congrés d'Atàxies busca abordar estes qüestions crítiques, a més de procurar incrementar la consciència pública sobre les atàxies i proporcionar un espai de suport per als afectats i les seues famílies. És per això que esta jornada reunix grans investigadors, professionals de la medicina i sanitaris.

L'esdeveniment tindrà lloc dissabte que ve 20 d'abril a les 9:00h en el Centre Cívic el Portalet (C/ Portalet S/N – 46120 Alboraia (València). Consulta ací el programa complet.