Logo UVLogo UJIMaster Universitari en etica i Democracia Logo del portal

Congrés Internacional d’Ètica i Democràcia

  • 3 de juliol de 2017
Estudiant en una aula amb un portàtil

Els pròxims dies 6, 7 i 8 de novembre se celebrarà a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València el Congrés Internacional d’Ètica i Democràcia. El termini per a presentar les propostes de comunicació es troba obert i finalitzarà el 15 de juliol.

El Congrés Internacional d’Ètica i Democràcia va nàixer amb l’objectiu de crear un espai de reflexió crític que parteix de les investigacions dels egresats i egresades del Programa Interuniversitari del Màster i Doctorat en Ètica i Democràcia de la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló.

La Catedràtica Adela Cortina ha coordinat el programa de Doctorat des de la seua creació l’any 1987. Amb aquest Congrés es mostra a la societat les aportacions que els egresats i egresades estan realitzant per al desenvolupament d’una ciutadania i professions més autònomes i corresponsables i per a la construcció d’un món més just i felicitant.

 

Congrés Internacional d’Ètica i Democràcia 2017

El Dr. Juan Carlos Siurana (Universitat de València) i la Dra. Elsa González Esteban (UJI) són els Directors del Congrés. Per altra banda, el Comité Organitzador del Congrés està format per la Dra. María José Codina (Universitat de València) i el Dr. Ramón Feenstra (UJI).

Aquest any, la història i l’actualitat de la Filosofia Moral, Política i Social seran el marc de les ponències, que podran abordar alguna de les múltiples qüestions relacionades amb aquest àmbit de coneixement. Per aquest motiu, s’acceptaran reflexions sobre les teories ètiques, els estudis d’autors clàssics i contemporanis , teories de la democràcia i la ciutadania, l’ètica del desenvolupament i totes les ètiques aplicades, com la bioètica, l’ètica econòmica i empresarial, l’ètica de l’educació, l’ètica dels mitjans de comunicació, l’ètica de la ciència i la tecnologia i l’ètica dels esports, entre altres.

També s’acceptaran les comunicacions dels egresats i egresades que estan ampliant l’anomenada Escola de València, és a dir, d’aquells i aquelles que, inspirats en les aportacions de la professora Adela Cortina i el seu grup d’investigació, tomen com a punt de partida els seus treballs l’ètica del discurs, l’hermenèutica crítica i l’ètica de la raó cordial, mitjançant amb ells entre la teoria i la pràctica.

 

Requisits per a la presentació de propostes de comunicacions

  • La inscripció és gratuïta i està limitada als egresats i egresades del programa interuniversitari del Màster i Doctorat en Ètica i Democràcia.
  • El termini de presentació està obert fins al 15 de juliol.
  • Adjuntar un resum amb una extensió màxima de 200 paraules
  • L’extensió màxima del text final de les comunicacions acceptades serà de 3.000 paraules. Amb aquestes s’editarà un llibre.
  • El 31 de juliol de 2017 s’informarà sobre l’acceptació de la comunicació
  • El termini per a enviar les comunicacions completes finalitzarà el 30 de novembre 
  • Solament s’acceptara una comunicació per persona.
  • Cal enviar-se a: congreso.eticaydemocracia@hotmail.com
Imatges: