Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

El nostre grup d'investigació està format per dos investigadors de plantilla de la Universitat de València. Marcel·lí de l'Olmo Muñoz és Catedràtic d'Universitat i desenvolupa la seua activitat acadèmica i investigadora en el Departament de Bioquímica i Biologia Molecular. Ha obtingut 4 trams d'avaluació de l'activitat investigadora fins a l'actualitat. La seua investigació ha estat vinculada fonamentalment al llevat S. cerevisiae, cobrint aspectes com a estructura de DNA i de cromatina, regulació de la expressió gènica, poliadenilació i terminació de la transcripció, així com aplicacions d'aquest microorganisme en processos biotecnològics com a producció de vi i bioetanol o la biocatàlisi. Ha realitzat estades en el Institut für Zellbiologie (ETH-Hönggerberg, Zurich) i en la Tufts University (Boston). 

Cecilia Andreu Masiá és Professora Titular d'Universitat del Departament de Química Orgànica de la UVEG. Va realitzar la seua estada postdoctoral en el Department of Chemistry del Massachusetts Institute of Technology. La seua activitat investigadora s'ha desenvolupat en diversos camps: síntesi asimètrica amb enzims en dissolvents orgànics, química supramolecular, estudis de mecanismes de reacció, química biològica (síntesi de pèptids i les seues aplicacions com a agents terapèutics i en processos de organocatàlisi, així com en l'ús de llevats com biocatalitzadors en síntesis estereosselectives). Ha obtingut quatre trams d'avaluació de l'activitat investigadora. 

Durant els últims anys la investigació de tots dos investigadors ha anat confluint progressivament, de manera que en l'actualitat formen un grup d'investigació independent l'objectiu principal de la qual és el desenvolupament d'aplicacions biotecnològiques dels llevats en diferents camps. Concretament s'ha treballat conjuntament en projectes de diversa naturalesa: caracterització de pèptids amb activitat antimicrobiana; utilització de llevats per a la generació de sintons quirals precursors de compostos d'interés farmacèutic i industrial i desenvolupament i millora de la metodologia "Yeast Surface Display" per a l'exposició de determinats pèptids i proteïnes en la superfície cel·lular i anàlisi de la rellevància biotecnològica d'aquesta tècnica. Tot aquest treball s'ha materialitzat en 12 publicacions en revistes internacionals principalment del 1r quartil des de l'any 2010. En l'actualitat el grup d'investigació contínua aprofundint en aquestes línies de treball.

Objectius CT
  • Analitzar la capacitat d'uns certs llevats per a desenvolupar processos biocatalítics que permeten generar sintons quirals d'interés farmacèutic.
  • Desenvolupar la metodologia Yeast Surface Display en llevats Sacchomyces i no Saccharomyces i explorar les seues potencialitats biotecnològiques.
Línies d'investigació
Direcció
  • OLMO MUÑOZ, MARCEL LI DEL
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa
Membres
  • ANDREU MASIA, CECILIA
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
Estructura asociada
Bioquímica i Biologia Molecular
Dades de contacte del grup
Aplicacions dels Llevats en Biocatàlisis i Altres Processos Biotecnológics (ALBAPB)

Campus Burjassot/Paterna

C/ Doctor Moliner, 50

46100 Burjassot (València)

963 543 355

Geolocalització

m.del.olmo@uv.es

Persones de contacte
  • OLMO MUÑOZ, MARCEL LI DEL
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
  • Responsables de Gestio Academica
  • Coordinador/a Titulacio de Grau
Veure fitxa