El grup d'investigació desenvolupa la seua activitat investigadora en diferents línies de treball:
- Línia d'infància i medi ambient
Estudi de cohorts en col·laboració amb altres centres d'investigació (projecte INMA) per a compartir metodologies i coneixements sobre els efectes del medi ambient en la salut infantil, descriure el nivell d'exposició i contaminació durant la gestació i la primera infància, avaluar el paper dels contaminants ambientals més comuns i els factors protectors de la dieta en el creixement fetal i el desenvolupament neuro-endocrí-immunitari per a confeccionar indicadors de salut ambiental.
- Línia de contaminació atmosfèrica i salut
Estudi de la relació entre la contaminació de l'aire i els efectes en la salut, desenvolupant-se estudis multicèntrics. També es realitzen estudis d'avaluació de l'impacte de la contaminació sobre la salut de les poblacions.
- Línia de meteorologia i clima
Avaluació de la relació entre els factors climàtics i les variables meteorològiques, especialment la temperatura ambiental i la salut, així com les mesures de salut pública que poden minimitzar l'impacte dels canvis climàtics previsibles en el futur.
- Línia d'Avaluació de l'impacte en la salut dels diversos riscos ambientals
A través del mesurament del grau d'exposició als r riscos, el desenvolupament de marcadors biològics i la relació entre aquests factors i la incidència de diverses patologies. Aquest impacte s'avalua des de diferents perspectives, des de la contaminació ambiental (a través de biomarcadors d'exposició) fins al canvi climàtic (onades de calor i fred), passant per l'impacte de determinades tecnologies que afecten el medi ambient (telefonia mòbil, línies d'alta tensió, etc.).
- Objectiu general: Estudiar la relació entre factors ambientals i la salut humana.
- Objectius específics: Avaluar l'impacte dels contaminants ambientals en la salut de la població, amb especial atenció en poblacions vulnerables, com els xiquets, les dones embarassades, les persones d'edat avançada, migrants, les persones amb menys recursos econòmics, socials o educatius, mitjançant la realització d'estudis observacionals utilitzant les tècniques i mètodes de l'epidemiologia ambiental. Estimar el grau d'exposició als riscos ambientals de la població, en especial la resident a la Comunitat Valenciana, mitjançant el desenvolupament de marcadors biològics, mesures ambientals, qüestionaris i sistemes d'informació. Analitzar la relació entre exposició a contaminació atmosfèrica sobre la salut de la població. Examinar els efectes associats a temperatures extremes (ones de calor i fred), així com les possibles conseqüències sobre la salut del canvi climàtic.
- Contaminació atmosfèrica i salut
Estudi de la relació entre la pol·lució de l'aire i els efectes en la salut, desenvolupant-se estudis multicèntrics. També es realitzen estudis d'avaluació de l'impacte de la contaminació sobre la salut de les poblacions.
- Infància i medi ambient
Descriure el nivell d'exposició i contaminació durant la gestació i la primera infància, avaluar el paper dels contaminants ambientals més comuns i els factors protectors de la dieta en el creixement fetal i el desenvolupament neuro-endocrí-immunitari per a confeccionar indicadors de salut.
- Meteorología, clima i salut
Avaluació de la relació entre els factors climàtics i la variables meteorològiques, especialment la temperatura ambiental i la salut, així com les mesures de salut pública que poden minimitzar l'impacte dels canvis climàtics previsibles en el futur.
Campus de Blasco Ibáñez
Facultat d'Infermeria i Podologia Av. Menendez i Pelayo s/n
46010 València (València)