Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Grup d'Investigació d'Efectes del Medi - EFME

El grup d'investigació va ser fundat pel Prof. Estanislao Silla, del departament de Química Física de la Universitat de València, a principis dels 90. El treball científic del grup sempre s'ha focalitzat en la descripció teòrica dels processos químics en les fases condensades: solucions i entorns biològics. Actualment, l'equip està dirigit per Iñaki Tuñón.

El treball realitzat pel grup inclou tant el desenvolupament metodològic com les aplicacions. Entre les contribucions metodològiques més destacades del nostre grup es troba el programa GEPOL (un programa per al càlcul de superfícies i volums moleculars que actualment s'utilitza en moltes aplicacions de models continus) i les contribucions a la millora de les descripcions híbrides QM/MM de processos enzimàtics. Les aplicacions comprenen des de la solubilitat fins a la reactivitat química, així com el disseny racional assistit per ordinador de nous catalitzadors i inhibidors biològics.

Grup d'Investigació en Anàlisi Numèrica, Imatges, Multiresolució i Simulació - ANIMS

Els objectius de la investigació en el nostre grup són el disseny i anàlisi de mètodes numèrics que puguen fer un ús eficient dels recursos computacionals disponibles mitjançant la seua adaptació a les dades d'una simulació numèrica de processos de caràcter predominantment convectiu o del tractament adaptatiu d'imatges i senyals utilitzant tècniques de multiresolució.

Els mètodes numèrics per a equacions en derivades parcials que dissenyem i analitzem s'usen en camps tan diversos com la dinàmica de gasos, tant compressibles com incompressibles, la sedimentació de suspensions polidisperses, fluxos en mitjans porosos, dinàmica de partícules carregades, models d'aigües succintes, etc. La capacitat d'utilitzar tècniques d'aproximació dins d'un entorn de multiresolució ha resultat extremadament útil en la compressió de senyals amb forts gradients en aplicacions com ara restauració d'imatges, càlcul de disparitats o flux òptic. També s'utilitzen tècniques específicament dissenyades per a conservar altres propietats de les dades, com ara la convexitat i la monotonia, la qual cosa resulta crucial en el procés de generació de dades en diverses aplicacions.

Grup d'Investigació en Anàlisi del Moviment Humà - HuMAG

Aquest grup d'investigació està interessat en l'anàlisi del moviment humà relacionat amb el control motor i l'activitat física des del punt de vista de la salut. Per tant, el seu interés se centra tant en l'anàlisi dinàmica, cinemàtic i electromiogràfic durant la realització d'activitats com l'equilibri estàtic i la marxa com l'anàlisi de la quantitat d'activitat física (moviment voluntari) que realitzen les persones i la relació d'aquesta amb la seua salut. D'altra banda, el grup també realitza investigació en altres àmbits relacionats amb l'exercici físic, aplicant tècniques d'anàlisis de dades avançades (e.g. xarxes neuronals, text mining, data mining). Durant els últims 5 anys el grup d'investigació ha publicat al voltant de 40 articles indexats en JCR, dels quals destaquem els següents 5 per la seua importància en opinió dels membres del grup: 

  • González, L.-M., García-Massó, X., Pardo-Ibañez, A., Peset, F., & Devís-Devís, J. (2018). An author keyword analysis for mapping Sport Sciences. PLOS ONE, 13(8), e0201435. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0201435
  • García-Massó, X., Ye-Lin, Y., Garcia-Casado, J., Querol, F., & Gonzalez, L.-M. (2019). Assessment of haemophilic arthropathy through balance analysis: A promising tool. Computer Methods in Biomechanics and Biomedical Engineering, 22(4), 418-425. https://doi.org/10.1080/10255842.2018.1561877
  • González, L.-M., Devís-Devís, J., Pellicer-Chenoll, M., Pans, M., Pardo-Ibañez, A., García-Massó, X., Peset, F., Garzón-Farinós, F., & Pérez-Samaniego, V. (2021). The Impact of COVID-19 on Sport in Twitter: A Quantitative and Qualitative Content Analysis. International Journal of Environmental Research and Public Health, 18(9), 4554. https://doi.org/10.3390/ijerph18094554
  • Maitre, J., Noé, F., González, L.-M., García-Massó, X., & Paillard, T. (2021). The tightening parameters of the vibratory devices modify their disturbing postural effects. Journal of Biomechanics, 126, 110624. https://doi.org/10.1016/j.jbiomech.2021.110624
  • Pellicer-Chenoll, M., Pans, M., Seifert, R., López-Cañada, E., García-Massó, X., Devís-Devís, J., & González, L.-M. (2021). Gender differences in bicycle sharing system usage in the city of Valencia. Sustainable Cities and Society, 65, 102556. https://doi.org/10.1016/j.scs.2020.102556
Grup d'Investigació en Caràcters i Classes de Conjugació de Grups Finits - CARGRUPS

Estudi dels grups finits i les seues representacions, la interacció entre les classes de conjugació i estructura, així com dels problemes globals / locals. La Teoria de Grups és la teoria de la simetria, per a les Matemàtiques i els sistemes físics amb connexions fonamentals amb la Física, Química i Teoria de la Informació o Criptografia.

Grup d'Investigació en Desenvolupament i Assessorament en Trànsit i Seguretat Viària - DATS

DATS és un Grup d'Investigació de l'Institut Universitari d'Investigació en Trànsit i Seguretat Viària de la Universitat de València (INTRAS), creat l'any 1995, compost per Professors i Investigadors de reconegut prestigi.

L'objecte del Grup DATS és la realització de Projectes d'Assessorament, Investigació, Desenvolupament, Innovació, Formació i Divulgació en matèria de Transport, Trànsit, Mobilitat i Seguretat Viària.

Desenvolupa els seus projectes tant per a administracions i institucions com per a empreses, ja siguen públiques o privades, nacionals i Internacionals, a fi de donar resposta a les necessitats dels clients, així com en general per a resoldre els problemes socials que representen els accidents de trànsit, la pobresa i la deterioració del Medi Ambient, a tot el món, amb especial atenció als països en vies de desenvolupament.

Per consegüent, una de les principals activitats és l'acompanyament en el diagnòstic de problemes i detecció d'oportunitats, així com per a la definició de solucions i estratègies que guien presa de decisions.

Els Treballs del Grup DATS han contribuït a un augment de coneixement en l'àrea. En aquest sentit, el grup ha fet un esforç en la difusió de troballes mitjançant la seua disseminació a través de llibres, articles en revistes científiques i/o congressos de caràcter científic i divulgatiu. Així mateix i de manera complementària el grup ha participat de manera activa en i amb els mitjans de comunicació de masses amb l'objectiu de comunicar i conscienciar a la població. 

Conseqüentment en la seua carta de Serveis s'inclouen els següents:

  • Confecció/Redacció de Plans Estratègics de Transport, Logística, Mobilitat Sostenible, Locals i Ordenació Urbana, Seguretat Viària i Laboral (accidents in-itinere i en missió).
  • Definició, desenvolupament i implementació d'intervencions, mesures i contramesures en matèria de Transport, Mobilitat i Seguretat Viària.
  • Desenvolupament Legislatiu, Reglamentari i Normatiu.
  • Desplegament de Sistemes Intel·ligents de Transport (ITS).
  • Avaluació i selecció de personal, i especialment de conductors, positiva i negativa, que inclou el desenvolupament d'instruments per a escometre aquests fins.
  • Disseny i impartició de programes de formació i educació, així com dels preceptius instruments i recursos didàctics (entre els quals destaquen els que es basen en tecnologies com la Realitat Virtual, especialment simuladors, i la Realitat Augmentada), dirigit a acadèmics, professionals, tècnics i a usuaris/ciutadans en general .
  • Creació de campanyes de comunicació i publicitat, incloent les pròpies del Màrqueting Social Corporatiu.
  • Avaluació de Plans, Programes, i intervencions, incloent les pròpies de desenvolupaments legislatius, reglamentaris i normatius (Avaluació Legislativa).
Grup d'Investigació en Diferenciabilitat, Renormaments i Funcions Analítiques en Espais de Banach - DRAFBE

L'objecte d'estudi del projecte són les funcions amb propietats de suavitat definides en espais de Banach així com a l'existència de normes equivalents amb "millors" propietats que la inicial (renormaments). Tal estudi es refereix tant a la influència que les característiques geomètriques, o les propietats topològiques, de l'espai tinguen sobre la diferenciabilitat de la norma o l'existència de renormaments amb unes certes propietats, com a l'estudi de diverses classes de funcions suaus, siguen analítiques, diferenciables o polinòmiques, com a espais o àlgebres de Banach i als operadors que entre elles poden definir-se.

Grup d'Investigació en Equacions en Derivades Parcials No Lineals - EDPNOL

L'objectiu fonamental d'aquest grup d'investigació és desenvolupar nous mètodes per a equacions en derivades parcials no lineals que ens permeten contribuir a la solució de problemes concrets, la majoria d'ells suggerits per les aplicacions. Els fenòmens no lineals en equacions en derivades parcials són un tema central per la seua aplicació a la ciència, l'enginyeria i la indústria, i en el desenvolupament teòric modern de la pròpia teoria d'equacions en derivades parcials. 

En aquest grup ens centrarem en l'estudi d'algunes equacions en derivades parcials no lineals que modelen problemes que provenen de diferents àrees com són: processament d'imatges, ciència de materials i creixement de cristalls, problemes de transició de fases que el seu funcional d'energia lliure té creixement lineal respecte al gradient, problemes de difusió no lineals i de la teoria de la radiació hidrodinàmica. En forma telegràfica els temes en què estem interessats són els següents: 

  1. Equacions parabòliques degenerades amb flux saturat. 
  2. Models per a la dinàmica de materials granulars. 
  3. Equacions hiperbòlic-parabòliques degenerades. 
  4. Equacions de difusió amb termes dependents del gradient. 
  5. Equacions el·líptiques no lineals amb dada mesura. 
  6. El problema de Dirichlet no homogeni per al p-Laplacià. 
  7. Unicitat d'equacions el·líptiques amb termes d'ordre inferior. 
  8. Problemes d'evolució no locals. 
  9. El flux 1-harmònic.
Grup d'Investigació en Estadística Bayesiana - VABAR

L'objectiu del nostre grup és la investigació, metodològica i aplicada, en Estadística Bayesiana, especialment en escenaris de tipus epidemiològic i mig ambiental. El nostre treball s'articula, fonamentalment, entorn de tres eixos:

  1. Models jeràrquics en estudis amb dades correlats.
  2. Selecció de models.
  3. Models computacionals de simulació.

Tots ells són una mica mestissos quant a la seua naturalesa, metodològica i aplicada, i a la compatibilitat i interrelació de molts dels seus coneixements i objectius.

El primer bloc temàtic és el més voluminós i es dedica a la investigació en models amb dades correlats associats a estructures de tipus espai-temporal, longitudinal, amb o sense supervivència, i de parentiu de consanguinitat. La investigació metodològica en disease mapping té una llarga tradició en el nostre equip, en aquests moments amb objectius multivariants i espai-temporals no balancejats. Aquest bloc conté també noves propostes investigadores dedicades als models conjunts amb dades longitudinals i de supervivència, metodologia sobre distribució d'espècies, vigilància espaitemporal de malalties i mètodes de regressió per a dades genètiques disperses procedents de poblacions genèticament aïllades amb arbre genealògic conegut, que ens dirigiran, sens dubte als big data.

En la matèria dedicada a la selecció de models s'estudien mesures marginals, condicionades i combinades per a quantificar l'aportació d'un conjunt potencial de covariables en l'explicació d'una resposta d'interés i s'han iniciat dues noves línies, amb una orientació més aplicada, que enllacen el tema de la selecció de variables amb els models longitudinals i de supervivència i les dades relacionades a través d'estructures de consanguinitat.

Finalment, en el bloc dels models computacionals, es continua la trajectòria del grup amb una línia d'actuació dedicada al calibratge de models computacionals multivariants i a la implementació dels resultats obtinguts en una aplicació informàtica i una altra, més nova, dedicada a la modelització de la incertesa en models compartimentals.

Grup d'Investigació en Estudis Fonamentals en Cromatografia - FUSCHROM

Sobre la base de l'experiència investigadora prèvia de María Celia García Álvarez-Coque, l'activitat del grup FUSCHROM es va iniciar sota la seua direcció en 1992, en el camp de la cromatografia líquida micelar, aplicada a l'anàlisi de fàrmacs en fluids biològics i a la millora de les característiques dels pics cromatogràfics dels compostos bàsics. Arran d'aquestes investigacions, el grup es va especialitzar en estudis fonamentals i desenvolupaments quimiomètrics, orientats a l'extracció de la informació potencial continguda en els senyals cromatogràfics i a la millora de les separacions, ampliant el seu camp d'aplicació a altres maneres cromatogràfiques. En particular, s'han desenvolupat noves estratègies d'optimització, models de pic, assajos de puresa, mètodes de deconvolució i relacions quantitatives estructura-retenció. A més, s'han publicat nombrosos mètodes analítics per a l'anàlisi de mostres farmacèutiques, clíniques i d'aliments. Actualment, el grup està involucrat en l'ús d'equilibris secundaris en cromatografia líquida, desenvolupament de mètodes analítics nets, cromatografia ràpida, caracterització de columnes cromatogràfiques, acoblament de columnes i separacions bidimensionals.

Els membres del grup han publicat conjuntament més de 400 articles científics, aproximadament la meitat en revistes pertanyents al primer quartil del ISI Web of Knowledge, amb més de 110 articles en Journal of Chromatography A. A més, han publicat 40 articles de revisió, 25 capítols de llibre, i tres llibres (Micellar liquid chromatography, Quimiometria i Ionic Liquids in Analytical Chemistry: New Insights and Recent Developments, publicats per Marcel Dekker, Síntesis i Elsevier, respectivament). La directora del grup pertany o ha pertangut al comité editorial de les revistes Journal of Chromatography A, Analytica Chimica Acta i Separation and Purification Reviews.

Per a la realització de les seues investigacions, el grup ha rebut finançament ininterromput de diversos Ministeris, des de fa més de 30 anys. Sota la direcció de membres del grup, s'han doctorat 30 estudiants de diferents països. D'aquests alumnes, 8 han rebut el premi de doctorat, 3 han gaudit de la beca Marie Curie de la Comunitat Europea, 3 van obtindre el contracte Ramón y Cajal, i 12 han sigut professors de diverses universitats.

Són de ressaltar les col·laboracions amb Alain Berthod (Université de Lió, França), Desiré Massart (Vrije Universeit Brussel, Bèlgica), Michael Abraham (University College London, el Regne Unit), Daniel Armstrong (University of Texas, Arlington, els EUA), Peter Schoenmakers (van't Hoff Institute of Molecular Sciences, University of Amsterdam, Holanda), Elisabeth Bosch i Martí Rosés (Universitat de Barcelona), i Benjamí Monrabal i Alberto Ortín (empresa fabricadora d'instrumentació científica per a la caracterització de poleolefines, Polymer Char, València).

Grup d'Investigació en Estudis Tributaris Internacionals, Constitucionals i Comparats - ETICCs

Anàlisi jurídica de les normes tributàries nacionals i internacionals des d'una perspectiva constitucional, de dret de la Unió Europea i comparativa. Verificació de la legalitat dels procediments d'aplicació dels tributs que formen part dels sistemes tributaris.

Grup d'Investigació en Física Experimental d'Astropartícules i Neutrins - NEXT-T2K

Aquesta línia d'investigació estudia les propietats intrínseques dels neutrins. Investiga el fenomen de les oscil·lacions entre famílies de neutrins mesurant els paràmetres que defineixen aquestes oscil·lacions i tracta de dilucidar la naturalesa del neutrí, és a dir si es tracta d'un fermió de Dirac o de Majorana. L'IFIC lidera l'experiment NEXT de cerca de desintegracions doble beta sense producció de neutrins, la detecció dels quals implicaria que el neutrí és una partícula de Majorana. Així mateix, participa en diversos experiments d'oscil·lacions de neutrins amb acceleradors: l'experiment T2K, que s'està duent a terme al Japó i l'experiment de pròxima generació DUNE, als Estats Units. A més, el grup de neutrins de l'IFIC desenvolupa instrumentació nuclear avançada, que podria tindre importants aplicacions industrials, en concret a la física mèdica i al control de proliferació nuclear.

Grup d'Investigació en Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació a Trànsit - LISITT

El grup LISITT es va constituir en 1989 a fi de cobrir el buit existent a Espanya en l'àrea de les aplicacions telemàtiques al camp del trànsit i transport. Les seues activitats inicials es van centrar en l'execució de projectes de recerca i desenvolupament de caràcter internacional dins dels programes Europeus ESPRIT i DRIVE de l'II Programa Marc de la Unió Europea. 

Des dels seus orígens, LISITT s'ha especialitzat en l'estudi i desenvolupament de sistemes intel·ligents de transport (ITS), abastant tant els seus aspectes tecnològics, com a organitzatius i estratègics. LISITT porta més de 20 anys realitzant projectes per a les administracions de trànsit i transport nacionals, entre els quals destaca la Direcció General de Trànsit, el Ministeri de Foment i els seus homòlegs autonòmics del Govern basc i català. Actualment LISITT és un grup multidisciplinari (Llic. Física, Ing. de Camins, Ing. Informàtics, Ing. Telecomunicacions, Llic. Matemàtiques, Llic. Geografia) que agrupa més de 60 professionals, tots ells titulats superiors, entre professors funcionaris, contractats i personal investigador propi i que s'ha consolidat com a grup de referència en temes d'assessoria sobre telemàtica aplicada al transport, en el desenvolupament de sistemes ITS, i consultoria estratègica en temes de gestió i desenvolupament de sistemes de trànsit. 

La labor realitzada des dels seus orígens ha consolidat al LISITT com un grup espanyol de referència en temes d'assessoria sobre telemàtica aplicada al transport, en el desenvolupament de sistemes ITS, i consultoria estratègica en temes de gestió, desenvolupament i manteniment de sistemes de trànsit per a administracions, com reflecteix el fet que LISITT participa des de fa més de 10 anys com a assessors experts representant a la Direcció General de Trànsit en diferents comités de normalització nacionals i internacionals i en grups europeus de treball sobre sistemes ITS, entre els quals destaquen el Comité Mundial de Normalització en sistemes ITS ISO/TC204, el Comité Europeu de Normalització de sistemes ITS CEN/TC278 i el Comité Espanyol de Telemàtica aplicada al transport i a la circulació per carretera AEN/CTN 159. Destacar també el paper jugat pel LISITT en la creació, assistència i seguiment del projecte Euro-regional SERTI (1995 - 2006), del projecte Euro-regional ARTS (1997 - 2006) i del projecte europeu EasyWay (2007-2013). 

A part d'aquestes activitats de consultoria en els grups de normalització en el camp dels sistemes ITS, els projectes més importants de LISITT s'agrupen entorn dels següents temes:

  • Consultoria a administracions de trànsit sobre coordinació i organització de projectes internacionals de control i gestió de trànsit.
  •  Assistència tècnica a administracions públiques en sistemes de gestió i informació de trànsit.
  •  Estudi, desenvolupament i manteniment de sistemes d'informació de trànsit per a administracions públiques de trànsit.
  • Coordinació i execució de projectes d'I+D+i, tant de la Unió Europea com de convocatòries nacionals.
  •  Anàlisi, disseny, construcció i desenvolupament de sistemes d'informació per a empreses privades.
  •  Seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat.
Grup d'Investigació en Laboratori d'Anàlisi Intel·ligent de Dades - IDAL

IDAL té com a principal objectiu l'estudi i aplicació de mètodes intel·ligents d'anàlisis de dades per al reconeixement de patrons, amb aplicacions en problemes de predicció, classificació o determinació de tendències.

Els seus membres apliquen, a grans bases de dades, mètodes estadístics clàssics i tècniques d'aprenentatge automàtic: contrast d'hipòtesi, models lineals, selecció i extracció de característiques més rellevants, xarxes neuronals, algorismes de clustering, arbres de decisió, màquines de vectors suport, models gràfics probabilístics, visualització per manifolds, lògica borrosa, aprenentatge reforçat, etc.

La fi última de l'aplicació d'aquests mètodes és la generació de models matemàtics que permeten l'optimització de processos i recursos, així com arribar a la presa de decisions òptimes. Un clar exemple del comentat és l'àrea de salut, on IDAL ha desenvolupat aplicacions d'ajuda a la decisió clínica basades en l'anàlisi de dades. Aquestes aplicacions permeten millorar la qualitat de vida del pacient (establint pautes d'actuació clínica òptimes) al mateix temps que redueixen costos en la despesa sanitària.

Complementant aquest coneixement, el grup té una àmplia experiència en el processament de senyals (anàlisi espectral, filtrat digital, processament adaptatiu, etc.) pel seu treball de més de 10 anys en el processament de biosenyals (ECG i EEG principalment). Amb tot aquest background l'IDAL és capaç d'analitzar un ampli ventall de dades i senyals. Aquest fet queda confirmat pel gran nombre de contractes tant privats com públics que ha desenvolupat en diferents àrees del coneixement. A més, la major part dels treballs pràctics realitzats s'han reflectit en importants publicacions científiques amb alts paràmetres d'impacte i en un gran nombre de comunicacions a congressos internacionals dins de l'àrea d'anàlisi de dades.

Entre les aplicacions desenvolupades, (fora de l'àrea de salut ja comentades) es troben, entre altres, les següents: recomanadores web, models per a l'administració òptima d'incentius amb la finalitat de fidelitzar clients, recomanadores de calçat basats en mesures, i altres treballs de consultoria d'anàlisi de dades. A més del seu vessant pràctic IDAL, desenvolupa nous algorismes d'anàlisi de dades millorant les prestacions dels existents. Aquest treball de recerca es reflecteix també en una àmplia difusió en forma de diferents publicacions en revistes d'impacte i congressos rellevants per a la comunitat científica de l'anàlisi de dades.

Grup d'Investigació en Laboratori de Simulació Computacional Multiescala - COMMLAB

Les activitats del grup es divideixen sobre la base de les seues línies principals: 

  • Simulació d'electrofisiologia cardíaca.
  • Simulació de dinàmica de fluids.
  • Models d'aprenentatge automàtic: on es treballa amb tècniques d'aprenentatge per reforç, així com amb classificadors de diferent tipus orientats al desenvolupament de sistemes d'ajuda a l'acte mèdic (SAAM). 

A grans trets, les activitats del grup es divideixen d'una banda en la investigació orientada a la simulació biomèdica (electrofisiologia i fluids) i per un altre en la investigació de models d'aprenentatge automàtic (clàssics + profunds [deepLearning]) capaços de manejar grans volums de dades, oferint així aplicacions de gran utilitat per al sector mèdic a partir dels múltiples resultats de simulació que es deriven de les tècniques clàssiques i que s'adquireixen en diferents projectes.

Grup d'Investigació en Laboratori de Simulació i Modelatge - LSyM

El grup d'investigació LSyM centra la seua activitat a desenvolupar sistemes de simulació utilitzant les més noves tècniques de Realitat Virtual. LSyM ha treballat sempre buscant una estreta col·laboració amb l'empresa, obtenint importants resultats en el camp de l'obra civil. El grup forma part de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) de la Universitat de València. 
Línies d'investigació: 

  • Integració de simuladors immersius en temps real: disseny de tots els elements d'un simulador, tant el maquinari com el programari (models dinàmics dels objectes i els escenaris 3D). 
  • Desenvolupament de Plataformes e-learning basades en simulació 3D: tecnologies de simulació basades en WebGL, i Unity-3D a fi d'implementar entorns virtuals 3D executables des del navegador en diferents plataformes computacionals. Ús de Moodle i altres estàndards d'e-learning 
  • Computació avançada en unitats de processament gràfic (GPUs): Desenvolupament de programes de càlcul de lligues prestacions basats en Cuda, OpenCL i shaders que s'executen en arquitectures de xarxes de GPUs 
  • Modelatge físic temps real: Desenvolupament de models de simulació i de models de comportament col·laboratiu entre avatars. 

Campos d'aplicació: 

  • Industrial: Sistemes de realitat virtual i augmentada en diferents àmbits industrials (transport, sector ferroviari, construcció, sector marítim, etc.).
  • Educació: Simulació d'entorns formatius basada en web, plataformes e-learning per a cursos d'entrenament i avaluació.

Serveis a empreses i altres entitats: 

Assessorament tècnic i consultoria sobre: 

  • Desenvolupament d'entorns virtuals amb característiques de temps real per a entrenament d'operadors de maquinària industrial, grues, maquinària d'obra civil i vehicles.
  • Assessorament en la integració de simuladors de baix-mitjà-alt cost i en l'elecció del maquinari apropiat per a l'aplicació. 
  • Disseny i implementació de sistemes d'entrenament basats en l'ús de simuladors en diferents àmbits (transport, maquinària pesant, controladors aeris, etc.) i enfocats a l'aprenentatge de tècniques de prevenció de riscos.
  • Desenvolupament de plataformes d'e-learning
Grup d'Investigació en Lingüística de Corpus: Desenvolupaments i Aplicacions - CORPLING

La lingüística de corpus (LC), amb un enfocament decididament empíric en la investigació de les llengües, ha enriquit enormement paradigmes anteriors fins a convertir-se en un obligat referent metodològic en el panorama dels estudis lingüístics actuals. 

Ens interessa destacar dos vessants, una que tracta dels desenvolupaments de la lingüística de corpus i una altra que se centra en les seues aplicacions. Igual que altres investigacions empíriques en el si de la lingüística, la investigació en LC se situa a cavall entre les humanitats i les ciències socials, sobre la base de la lingüística computacional. De les humanitats pren el seu interés primordial per l'estudi de la llengua en els seus múltiples vessants, de les ciències socials ha pres gran part de la seua metodologia entorn de la quantificació (matemàtiques, estadística, etc.), i de la informàtica, el desenvolupament d'eines analítiques cada vegada més sofisticades. Referent a això, les metodologies emprades en la LC, lluny d'estatisme, continuen evolucionant i incorporant desenvolupaments importants, ja siga a través de la creació de paquets informàtics cada vegada més sofisticats en la investigació de corpus ad hoc, com en la creació de portals específics, o bé en la creació d'eines centrades en una diversitat de tasques d'investigació.

La investigació entorn dels desenvolupaments de la LC està relacionada amb els mètodes d'anàlisi qualitativa, amb l'anotació textual i amb l'ús d'anàlisi quantitativa. A més, alguns desenvolupaments informàtics recents, com ara la denominada anàlisi de sentiment o mineria de l'opinió, han bolcat el seu interés en l'anàlisi de grans quantitats de dades en la xarxa (big data). 

Pel que fa a les seues aplicacions, la lingüística de corpus no té límits, sent la seua gran fortalesa la investigació sobre bases de dades importants que l'analista no pot manipular de manera efectiva mitjançant l'anàlisi manual. La LC s'està aplicant hui dia a qualsevol àrea d'investigació lingüística, ja siga a gèneres digitals de qualsevol tipologia com als no digitals. En el cas dels gèneres no digitals, la solució passa necessàriament per la digitalització, atés que la LC opera necessàriament sobre textos digitalitzats. No obstant això, la LC, fins i tot sent la metodologia fonamental per a nombrosos investigadors, no prescindeix de l'anàlisi qualitativa o manual, i en la seua producció científica s'articula en sinergies amb altres aproximacions. Subratllem que hui dia és molt difícil concebre un diccionari o una gramàtica sense el concurs de la investigació de corpus. Però més enllà de la lexicografia, o la fraseologia, les quals han crescut de la mà del corpus, trobarem aplicacions en tota mena d'anàlisi lingüística, ja siguen pragmàtics, discursius, incloent en època més recent, l'anàlisi estilística. Sense oblidar les aplicacions a l'adquisició i ensenyament de segones llengües ensenyament, o la investigació sobre les llengües d'especialitat. I no hem d'oblidar tampoc la inestimable aportació de la LC a la traductologia, atés que el corpus és per als traductors una eina fonamental. Existeixen vertaderes xarxes d'investigadors que dediquen el seu treball a aspectes concrets. 

No obstant això, tornant al punt de partida, ens interessem per centrar la investigació en aquells aspectes que avaluen la fortalesa de propostes basades en tècniques desenvolupades dins de la lingüística de corpus en la investigació en diferents fronts.
 

Grup d'Investigació en Opinió Pública i Eleccions - POpE

El grup d'investigació en Processos Electorals i Opinió Pública se centra en analitzar, estudiar i trobar solucions per a tots els problemes i qüestions relacionades amb els processos electorals i/o el mesurament i seguiment de l'opinió pública, aplicant les tècniques quantitatives més avançades.

Entre els seus principals camps d'investigació es troben (encara que no es limiten a ells) els següents: generació de prediccions electorals, inferència del comportament individual dels electors, anàlisis d'enquestes i sondejos, la proposta de noves aproximacions metodològiques per a millorar, reduint costos, la qualitat dels mètodes de mostreig, anàlisi semàntica d'opinions i monitoratge del sentiment en la xarxa, l'estudi de les conseqüències de la no-resposta i els biaixos introduïts durant tot el procés d'inferència, la solució als buits en les bases de dades, la integració d'informació local i global en l'obtenció de respostes multinivell, i el desenvolupament de teoria estadística i metodologia.

L'enfocament que s'aplica en el grup d'investigació en Processos Electorals i Opinió Pública és obert, no està limitat per cap aproximació metodològica concreta i fa ús extensiu de les fonts d'informació. Així, emprem tècniques frecuentistas i bayesianes, apliquem des de senzills models de regressió lineal fins a complexes aproximacions basades en xarxes neuronals, wavelets o models autobinomiales, utilitzem explícitament el component espacial i/o temporal de la informació, realitzem simulació via cadenes de Markov de Muntanya Carlo o directament per mètodes de Muntanya Carlo, i alimentem als nostres models amb dades d'enquestes, resultats electorals registrats, informacions periodístiques, opinions en la xarxa i/o estadístiques oficials.

Els membres del grup estan oberts a treballar amb altres grups i amb empreses i institucions i animen als analistes interessats a posar-se en contacte per a explorar les possibles vies de col·laboració.

Grup d'Investigació en Predicció i Optimització sota Incertesa: Models Estocàstics Dinàmics i Aplicacions - PROMEDyA

El nostre grup d'investigació treballa en tècniques de predicció i d'optimització. Predicció de futures observacions i optimització per a poder construir eines automàtiques d'ajuda a la presa de decisions en ambient d'incertesa. Això ja ens ha permés obtindre resultats interessants, especialment en el camp de la medicina i la salut pública, però també en la indústria i en les finances. En conseqüència, el nostre propòsit és doble: aprofundir en l'estudi de models de predicció, que puguen incorporar relacions temporals i/o espacials, a més de covariables, i continuar avançant en el desenvolupament de metodologies que incorporen la incertesa en l'optimització, la qual cosa ens permetrà construir noves eines de suport a la presa de decisions en diferents àmbits de planificació i gestió. En concret, seran objecte d'investigació l'anàlisi d'escenaris amb presència d'incertesa per als quals existeix informació donada per una sèrie de dades històriques, per als quals utilitzarem models de sèries temporals, i aquells en els quals a més de la relació temporal existeix una relació de veïnatge entre observacions contemporànies, per als quals utilitzarem models espaciotemporals. En treballs previs hem considerat models de predicció basats en models dinàmics d'espai d'estats amb innovacions, i s'ha avançat teòricament en la incorporació de multiestacionalitat, covariables i errors autocorrelats, amb l'objectiu que puguen ser utilitzats en la predicció automàtica de bancs de sèries temporals. Recentment, hem introduït mètodes de sèries temporals fuzzy per a obtindre com a predicció un número fuzzy que puga ser incorporat en els models d'optimització que utilitzen lògica difusa per a incorporar la incertesa. Pretenem amb això ampliar el camp d'aplicació d'aquestes metodologies mitjançant models de simulació-optimització que permeten analitzar la qualitat de les solucions i l'optimització dels objectius. També estem treballant en sèries de temps composicionals, que permeten contextualitzar els models mixtos per a dades composicionals longitudinals multivariats en escenari del microbioma. 

Últimament, estem treballant en combinació de prediccions, mitjançant mitjanes ponderades de prediccions obtingudes amb diferents mètodes, amb l'objectiu de dissenyar un sistema d'ajuda a la decisió que permeta l'ajustar els pesos i seleccionar de manera òptima els models de predicció per a obtindre pronòstics més fiables. L'estudi de la variabilitat geogràfica i temporal dels fenòmens de la salut gaudeix actualment d'una gran popularitat dins del món de l'Epidemiologia. Nombrosos models de suavització de riscos que incorporen simultàniament la dependència espacial dels riscos entre regions pròximes i la dependència temporal dels riscos per a cadascuna de les regions han sigut proposats en els últims anys. Els models clàssics han sigut dissenyats per a realitzar una anàlisi retrospectiva de les sèries temporals d'incidència i, per tant, no tracten qüestions fonamentals des del punt de vista de la planificació d'accions preventives i de control com són la predicció del començament de brots infecciosos, predicció de pics d'epidèmies i finalització d'aquestes. Volem analitzar alguns problemes relacionats amb la predicció en propagació d'epidèmies, incidint simultàniament en les components espacial i temporal del problema. En aqueixa mateixa línia, incorporació simultaneja de component temporal i component espacial als models estudiats, estem treballant en diversos escenaris: extensió de model jeràrquic bayesià, proposat recentment per membres del nostre equip, que permet estimar riscos i detectar conglomerats de manera simultània on es considera que la dependència espacial entre els riscos relatius no s'ajusta necessàriament a criteris de veïnatge; extensió espaciotemporal dels models de compartiments estocàstic bayesià; proposta d'un model espaciotemporal per al tractament de dades epidemiològiques en l'escenari composicional, i proposta d'un model espaciotemporal per a l'anàlisi de les associacions entre exposicions ambientals i salut. Tots aqueixos resultats de predicció els utilitzarem en la construcció de sistemes d'ajuda a la presa de decisions basats en models d'optimització sota incertesa per a diferents àmbits. Entre ells, a més dels àmbits anteriorment citats, treballarem problemes de gestió financera, especialment el problema de selecció de carteres. El problema de la selecció de carteres tracta de determinar una cartera òptima que satisfaça les preferències del decisor, quant al risc i al benefici de la inversió. Hem introduït l'aproximació del rendiment d'una cartera mitjançant distribucions de credibilitat, i mesures alternatives del risc de la inversió. Abordarem el problema de selecció de carteres introduint una funció de pèrdua que puga ser visualitzada per l'inversor, com una mesura de les seues preferències i desenvoluparem estratègies evolutives d'optimació multi-objectiu per a determinar carteres eficients per a diferents perfils de risc de l'inversor.

Grup d'Investigació en Processament de Senyals i Imatges - ISP

El grup d'investigació ISP, http://isp.uv.es, té una llarga tradició en l'anàlisi estadística de dades procedents de sistemes d'imatges. Aquests mesuraments depenen de les propietats de les escenes i de la física del procés d'obtenció d'imatges, i la seua rellevància depén de l'observador (natural o artificial) que vaja a analitzar les dades. El nostre enfocament diferenciat del processament de senyals, imatges i visió combina la teoria de l'aprenentatge automàtic amb la comprensió de la física subjacent i la visió biològica. Les aplicacions se centren principalment en la teledetecció òptica i la neurociència visual computacional. La inferència estadística empírica, també coneguda com a aprenentatge automàtic, és un camp de la informàtica interessat a fer prediccions i models a partir d'observacions i dades sensorials. Les eines de processament d'informació en l'aprenentatge automàtic són fonamentals per a entendre la funció de les xarxes neuronals naturals involucrades en la visió biològica, així com per a fer inferències en sistemes de xarxes dinàmics complexos, com la biosfera, l'atmosfera i els ecosistemes terrestres. 

Els problemes de la neurociència visual i de les geociències basades en la teledetecció requereixen eines matemàtiques similars. Per exemple, tots dos camps científics s'enfronten a problemes d'inversió i comprensió de models. En tots dos casos, es té un complex model directe que és difícil d'invertir (per a extraure informació), ja siga perquè no és analíticament invertible (indeterminat) o perquè els mesuraments (o respostes) són sorolloses per naturalesa. En la teledetecció, el model directe és el procés d'obtenció d'imatges donades unes certes condicions d'estat en la superfície i l'atmosfera. En la neurociència visual, el model directe inclou el que es coneix en la via neuronal des de la retina fins a les diferents regions de l'escorça visual. La inversió d'aquests models és clau per a fer inferències quantitatives i significatives sobre el sistema subjacent que va generar les dades observades. Més enllà d'aquesta avaluació quantitativa, també és obligatòria una interpretació qualitativa dels models proposats. La comprensió qualitativa és més difícil que la predicció, i la inferència causal a partir de dades empíriques és el terreny de joc comú tant en geociència com en neurociència. Les observacions i enregistraments simultanis d'un fenomen donen lloc a senyals multidimensionals que poden mostrar una forta correlació estadística entre els components. No obstant això, la correlació no és suficient per a establir relacions de causa-conseqüència. Això és clau a l'hora d'analitzar l'activació i la inhibició en la comunicació entre les diferents regions del cervell, i també és de summa importància per a estudiar les causes, els efectes i els factors de confusió de les variables climàtiques essencials per a la detecció i atribució en la ciència del clima. Finalment, un altre paral·lelisme és l'anàlisi de les grans dades visuals: les imatges hiperespectrals adquirides pels sensors satel·litaris actuals i futurs plantegen un problema de processament de la informació de grans dades de manera similar al del cervell visual. L'adaptació, el reconeixement de patrons, la inferència i la presa de decisions en el cervell poden ser bastant inspiradors per a l'anàlisi d'imatges de teledetecció. 

Per això, el grup s'organitza en una branca d'investigació teòrica (A) i una altra més aplicada (B). El nucli d'aprenentatge automàtic teòric aborda la inversió de models, la interpretació, la inferència causal a partir de dades empíriques i la inclusió de restriccions físiques i coneixements previs en grans dades visuals. Les línies d'investigació aplicades es dediquen a aplicar i adaptar els desenvolupaments teòrics per a la teledetecció, les geociències i la neurociència visual. En nom de la simplicitat, hem agrupat aquestes activitats en cinc línies d'investigació conceptuals: aprenentatge automàtic, neurociència visual, processament d'imatges, teledetecció i processament de grans dades.

Grup d'Investigació en Propietats Aritmètiques i Estructurals dels Grups, Aplicacions - PERMUT

Una línia natural de recerca en l'àmbit de la teoria de grups és l'estudi de propietats aritmètiques i estructurals dels grups, en la qual porta una consolidada experiència de més de quinze anys. Les tècniques de la teoria de classes de grups i les seues representacions són fonamentals per a aquest estudi. Aquestes tècniques també poden fer-se servir per a l'estudi de problemes estructurals dels semigrups i les brides, basats en l'estudi ja en vigor de les interaccions entre els grups i els autòmats i llenguatges formals, així com les interacciones entre els grups trifactorizats, les accions de grups, les brides i la equació de Yang-Baxter.

 Aquest grup pretén un progrés en el coneixement de:

  1. Grups factoritzats. Estudi estructural de les brides i la seva relació amb l'equació de Yang-Baxter.
  2. Accions de grups sobre certs subgrups normals i sobre els seus factors principals.
  3. Influència estructural de les relacions entre diverses famílies de subgrups i les seues propietats d'immersió.
  4. L'estructura normal i permutable de certes famílies de subgrups amb condicions de finitud.
  5. El paper dels grups en els semigrups i les seues representacions. Llenguatges formals i autòmats.

Aquest grup treballa de manera coordinada amb altres equips radicats en la Universitat de Saragossa i la Universitat Pública de Navarra, d'una banda, i en la Universitat Politècnica de València, d'altra banda. Paraules clau: grup, permutabilitat, accions de grups, semigrup, llenguatge formal, autòmat, brida, propietat d'immersió.

Grup d'Investigació en Química Quàntica de l'Estat Excitat - QCEXVAL

L'objectiu general del grup QCEXVAL és determinar, amb gran precisió, mecanismes químics derivats de la interacció entre la radiació visible-UV i sistemes moleculars de rellevància en biologia, medicina, nanotecnologia i medi ambient, establint així els fonaments per a predir propietats electròniques innovadores i proposar noves molècules per al seu ús aplicat en aquests camps. Per a això, es fa ús de les eines de la química teòrica i computacional i granges d'ordinadors amb gran potència de càlcul. També contribuïm al desenvolupament de noves metodologies i procediments computacionals que permeten resoldre problemes de gran complexitat. 

Grup d'Investigació en Química Teòrica de Materials Moleculars - MolMatTC

L'activitat investigadora del grup se centra en la caracterització teòrica de les propietats estructurals, electròniques i d'autoassemblat de sistemes moleculars que actuen com a materials electroactius/fotoactius en dispositius d'Electrònica Molecular (dispositius emissors de llum, cèl·lules fotovoltaiques, sensors, etc.). Atés que les prestacions d'aquesta mena de dispositius depén en gran manera dels processos físics que tenen lloc en la capa activa (absorció/emissió de llum, injecció de càrregues, transport de càrrega i d'excitons, separació de càrregues, etc...), un coneixement en profunditat de la relació existent entre l'estructura de les molècules constituents d'aquesta capa i les seues propietats és crucial per a comprendre les prestacions del dispositiu i per a dissenyar nous materials que permeten millorar aquestes prestacions. Els càlculs químic-quàntics són especialment útils per a establir relacions estructura-propietat, per a predir l'organització supramolecular de les molècules en el material i per a determinar les propietats òptiques i de transport de càrrega i energia.

En particular, el grup ha treballat àmpliament en els següents tipus de materials moleculars:

1) Compostos macricíclics: porfirines i ftalocianines.
2) Polímers conductors: polímers pi-conjugats.
3) Oligòmers pi-conjugats: oligotiofens aromàtics i quinoides.
4) Compostos dadors/acceptors pi-conjugats: materials portadors de buits i electrons.
5) Ful·lerens i associats supramoleculars de ful·lerens i nanotubs.
6) Sistemes electroluminescents: complexos iònics de metalls de transició.
7) Polímers supramoleculars electroactius: estructura i propietats òptiques i de transport.
8) Semiconductors orgànics: propietats de transport de càrrega i energia.
9) Xarxes metall-orgàniques (MOFs): estructura i propietats conductors.
10) Cèl·lules solars de perovskita: portadors de buits/electrons orgànics i propietats.

Grup d'Investigació en Química Teòrica i Computacional - GIQTC

El grup té una àmplia experiència investigadora en el camp de la Química Teòrica i Computacional, així com en les àrees de computació científica a la xarxa (grid) i eCiencia. L'activitat investigadora del grup s'ha enfocat principalment a l'aplicació de les tècniques de la Química Teòrica i Computacional a sistemes d'interès tecnològic. La investigació se centra en l'estudi de les propietats electròniques i òptiques de materials moleculars i polimèrics per utilitzar en electrònica molecular i en l'emmagatzematge d'energia i inclou el desenvolupament de noves metodologies per a l'estudi dels processos químics. En l'aspecte més tècnic els esforços del grup també s'han centrat en la implementació de la tecnologia Grid, per a l'ús i explotació dels recursos computacionals de forma eficaç i productiva mitjançant la computació científica en xarxa i la seva aplicació a la eCiencia.

Grup d'Investigació en Règim Jurídic Constitucional de les Llibertats, el Govern Obert i l'Ús de les Noves Tecnologies - clrfoguit

Cotino (director) ha sigut l'IP de Tres projectes consecutius nacionals sobre aquests temes, un centrat en l'e-govern (2005-2008), un altre llibertat i participació en la web social (2010-2012) i l'actual sobre Govern Obert (2013-2015) matèria sobre la qual es pretén la continuïtat. Pendent de resolució de nou projecte I+D+I, del Ministeri d'Economia i Competitivitat, "L'avanç del Govern Obert. Règim jurídic constitucional de la implantació de polítiques de transparència, accés a la informació, dades obertes, col·laboració i participació especialment a través de les TIC i del govern electrònic" DER2015-65810-P (pendent de resolució). També Cotino com IP. Els resultats són més que evidents tant en la xarxa com en centenars de publicacions i ponències. A més d'alguns reajustaments, es potencia aquesta ocasió la internacionalització reforçant l'equip estranger. Tots els membres de l'equip han treballat i cooperat activament en els últims anys.

En aquest grup UV s'afigen dos membres que no ho són del projecte del Ministeri, dos investigadors de total referència a Espanya, Fernández Salmerón i Valero Torrijos, de Dret administratiu.

Es continuarà amb el tractament jurídic dels continguts i les llibertats en internet, responsabilitat de prestadors, discurs de l'odi, límits, censura, etc. D'altra banda, davant el relativament eteri del concepte de govern obert i el predomini d'altres disciplines, es considera necessari el tractament jurídic constitucional per a decantar, sedimentar i destil·lar jurídicament tots aquests canvis i avanços que s'acaben de donar en els últims anys respecte dels continguts del concepte del Govern Obert (transparència, participació, col·laboració, dades obertes, etc.) i la seua projecció en l'ordenament jurídic així com els drets fonamentals implicats. Es pretén la continuïtat perquè que ens situem davant el moment de desenvolupament crucial del Govern obert. Estem en plena culminació d'un procés de fundamentalització del dret a la transparència i accés a la informació pública. Aquest procés ni molt menys ha sigut acabat ni pel TEDH, ni el TJUE ni, especialment pel nostre Tribunal Constitucional i Tribunal Suprem. Serà especialment important analitzar la interpretació per autoritats de protecció de dades, autoritats de transparència, defensories amb competència en la matèria i, per descomptat, els tribunals ordinaris i constitucional.

S'ambiciona fer una anàlisi i seguiment tant de l'aplicació de la llei de transparència com a noves lleis administratives i reforma de la llei de reutilització, decret de desenvolupament de la llei de transparència, 2015, així com de l'ona de lleis autonòmiques del període 2013-2015 de l'àmbit autonòmic-local.

Més enllà de la mera anàlisi normativa, es tracta de tindre en compte la implantació pràctica i les polítiques de Govern obert, especialment a Espanya en els diferents nivells municipal, autonòmic i estatal. Es tracta d'una qüestió en plena "ebullició" en 2015-16 a Espanya. No obstant això, donada la transnacionalitat del fenomen, es farà un seguiment també en perspectiva comparada i supranacional europea i iberoamericana.

No sols es pretén analitzar el desenvolupament jurídic constitucional del govern obert, sinó, en la mesura que siga possible, influir en el mateix en els diferents operadors jurídics.

Es compta amb sòlida experiència en la difusió de continguts jurídics d'alta qualitat en formats clàssics (més de nou obres col·lectives i deu congressos), en part a través de www.derechotics.com o el Cyberlaw clinic i de perfils de Twitter de gran visibilitat d'alguns dels membres. A més de generar i difondre coneixement acadèmic, es realitzarà un observatori de la e-administració 2.0, anàlisi de webs de referència espanyola i internacional; un document de recomanacions jurídic pràctiques i cauteles.

Grup d'Investigació en Singularitats, Geometria Genèrica i Aplicacions - GEOSING

Les singularitats apareixen de manera natural en diverses branques de la Ciència. Això col·loca a la Teoria de Singularitats com a focus d'interés, tant en Matemàtiques, com en el context de les aplicacions. Una important aplicació dins de la Matemàtica és la Geometria Genèrica, en la qual els fenòmens geomètrics són traduïts i manipulats en termes de singularitats. Aquest punt de vista ha proporcionat valuoses eines en l'estudi global de les propietats geomètriques. El propòsit del grup és el desenvolupament de tècniques de la Teoria de Singularitats d'aplicacions diferenciables i analítiques complexes i l'estudi de les seues interconnexions amb altres àrees, especialment amb la Geometria. Els objectius generals d'aquest estudi es poden resumir en: 

  • Obtenció d'invariants topològics de tipus local i global per a singularitats d'aplicacions diferenciables, aplicacions analítiques complexes, fluxos i foliacions. 
  • Aplicació a l'estudi d'objectes geomètrics (subvarietats i frontals). 
  • Desenvolupament de tècniques de suport en la resolució de problemes en Informàtica Gràfica i en el disseny de circuits de microones en Telecomunicacions.

Els objectius del grup es refereixen a l'obtenció de diversos avanços en els següents temes: 

  1. Estudi d'aspectes topològics de les singularitats reals. 
  2. Desenvolupament de la geometria diferencial de subvarietats amb singularitats (frontals i imatges d'aplicacions estables). 
  3. Determinació finita i classificació de singularitats de corrango major o igual a 2. Conjectura de Mond. 
  4. Càlcul efectiu dels exponents de Lojasiewicz. 
  5. Condicions de no-degenericitat sobre aplicacions polinòmiques. 
  6. Desenvolupament d'una teoria de multiplicitats mixtes per a varietats analítiques en el context dels números de Bruce-Roberts. 
  7. Determinació d'invariants en la classificació global d'aplicacions estables, fluxos i foliacions en superfícies i 3-varietats. 
  8. Estudi d'invariants semilocals tipus Vassiliev i invariants de tipus global per a les aplicacions Lagrangianes. 
  9. Estudi d'aspectes topològics i determinació d'invariants complets per a la Geometria de segon ordre de superfícies i 3- varietats en l'espai Euclidià. Aplicacions a la Teoria de cordes. 
  10. Problemes en Geometria conforme: Corbes racionals d'hodògraf pitagòric en disseny assistit per ordinador. Estudi d'invariants conformes a través de les singularitats de funcions distancia al quadrat sobre una subvarietat. 
  11. Aplicacions geomètriques al disseny de circuits de microona. 
  12. Disseny de superfícies de Bézier amb propietats de frontera prefixades. 

L'equip posseeix àmplia experiència en el tema, avalada per més de 20 anys de treball previ per part de diversos dels seus membres. Compta amb joves investigadors i alumnes en període de formació investigadora. Manté una activa col·laboració amb nombrosos especialistes a nivell internacional. Cal destacar que al març de 2009 es va organitzar el "International Workshop on Singularities in Generic Geometry and Applications" dirigit a dinamitzar a nivell internacional les interaccions de la Teoria de Singularitats amb la Geometria i les Aplicacions. Això ha donat lloc a una sèrie biennal de congressos: Bedlewo, Polònia 2011 (València II), Edimburg, UK 2013 (València III) i Kobe-Kyoto, el Japó 2015 (València IV) que situen a l'equip en una posició de referència en l'àmbit internacional.

Grup d'Investigació en Sistemes Intel·ligents i d'Altes Prestacions - HiPIS

L'equip treballa en quatre línies d'investigació principals, relacionades i alhora complementàries:  - Tècniques de Reconeixement de Patrons i Visió per Computador, i les seues aplicacions a diversos problemes, principalment en la cerca d'imatges basada en el contingut, l'aprenentatge de distàncies i la detecció d'emocions a partir se seqüencies de vídeo. - Processament de diferents tipus de senyals, especialment les d'àudio i vídeo. Els treballs del grup en aquesta línia inclouen la captura, anàlisi i síntesi de senyals acústics, així com l'anàlisi de senyals de vídeo, enllaçant amb la línia de Visió per Computador. - Disseny de Sistemes de Tutorització Intel·ligent (STI), dotant-los de capacitat afectiva. Part dels resultats obtinguts a partir de la primera i segona línies de treball, s'utilitzen per a detectar emocions a partir de vídeos capturats mitjançant maquinari de baix cost, usant tècniques pròpies del camp del Processament del Senyal i la Visió per Computador. - Sistemes de computació d'altes prestacions i disponibilitat, que proporcionen una eina fonamental en tots els camps anteriorment esmentats (reconeixement de patrons, sistemes intel·ligents i processament de senyal), proporcionant la potència necessària en temps real quan aquesta és un requisit en les àrees d'aplicació; o quan existeixen requisits d'alta disponibilitat dels sistemes. En aquest sentit, les últimes tendències se centren en els sistemes distribuïts, el maneig de grans quantitats d'informació (Big Data) i l'anomenada computació en el "núvol", sent aquests aspectes fonamentals d'investigació en el context de la investigació del grup.

Grup d'Investigació en Tecnologies i Arquitectures per a la Percepció per Computador - TAPEC

El grup TAPEC investiga en dispositius i arquitectures maquinari per a la percepció per computador, centrant-se especialment en el processament d'imatges i dispositius de visió. En el camp de les arquitectures per a la percepció, s'investiga en l'ús de les FPGA per al processador d'imatges i d'esdeveniments visuals. En els últims anys s'han desenvolupat arquitectures que treballen amb fluxos de píxels o esdeveniments en lloc del típic processament d'imatges.

El camp més actiu d'investigació en l'actualitat és el del disseny i fabricació de càmeres de visió basades en esdeveniments. El grup TAPEC ha desenvolupat un xip propi, en tecnologia CMOS, que envia el píxel que més ha canviat des de l'última vegada que es va llegir, en lloc de manar els píxels ordenats com en les imatges convencionals. Aquesta tècnica té avantatges com la reducció selectiva de la informació a processar, interfície simple i síncron, alta velocitat de processament i anàlisi de moviment, etc. Com a exemple, l'última càmera desenvolupada és capaç de seguir objectes amb una resolució temporal de microsegons; per a aconseguir el mateix amb una cambra convencional, hauria de funcionar a una velocitat de 500.000 imatges per segon, amb un maquinari que fora capaç de processar tota aqueixa informació en temps real, la qual cosa no és viable hui dia.
 

Grup d'Investigació en VIO - STRATEGY Research Group (Estratègies Avançades d'Investigació en Violència Familiar i de Gènere) - VIO-STRAT

La violència en les relacions íntimes i, en particular, en les relacions pares-fills i en les relacions de parella, constitueix un problema social de gran magnitud en les nostres societats, amb elevats costos a nivell individual, familiar i social. La violència en les relacions íntimes afecta a un gran nombre de persones al llarg del seu cicle vital, constitueix la majoria d'actes de violència que es cometen en les nostres societats i continua sent un problema fonamental de salut pública i de drets humans. Encara que en les últimes dècades s'han realitzat avanços significatius en el reconeixement i comprensió d'aquest problema social, són encara nombrosos els interrogants, reptes i controvèrsies que es plantegen per a una millor comprensió i prevenció d'un problema tan complex i multifacètic. 

La investigació en els diversos tipus de violència en les relacions íntimes s'ha mantingut tradicionalment separada amb escasses interconnexions entre les diferents línies de treball. No obstant això, és cada vegada major el reconeixement que els diferents tipus de violència en les relacions íntimes comparteixen un terreny comú, i que pot existir un solapament en els processos, patrons, causes, factors de risc i intervencions en els diferents tipus de violència en les relacions íntimes sent, per tant, cada vegada més necessari un acostament integrador i multifacètic a l'estudi d'aquesta problemàtica social. Aquest grup d'investigació proposa precisament un acostament integrador a la investigació de la violència en les relacions íntimes. Mitjançant la suma d'esforços d'un grup d'investigadors de la Universitat de València amb una sòlida i reconeguda trajectòria, i un conjunt de col·laboradors nacionals i internacionals, es proposa una estratègia integradora articulada al voltant de quatre línies d'investigació. 

Grup d'Investigació en Xarxes i Entorns Virtuals - GREV

El grup de Xarxes i Entorns Virtuals (GREV) centra la seua investigació en xarxes d'interconnexió de sistemes distribuïts, entorns virtuals distribuïts i en el desenvolupament de sistemes multiagent escalables. Aquests tres tipus de sistemes són transversals a diversos tipus d'aplicacions, però fonamentalment els hem aplicats a àrees tan dispars com arqueologia, mobilitat urbana, videojocs en xarxa, genètica computacional i ciències socials.

Des de la seua fundació el GREV ha realitzat la seua investigació integrat i en col·laboració permanent amb l'equip Consolider ACCA, compost per grups d'investigació de 4 universitats espanyoles (el GREV i grups de la UPV, UCLM i UMU). En els últims anys el grup ha iniciat col·laboracions interdisciplinàries amb grups d'investigació de les àrees de Genòmica computacional i de Ciències Socials.