University of Valencia logo Logo SATTUi Logo del portal

Resum del CSS celebrat dimecres 29 de març de 2023

  • March 31st, 2023
Resum del CSS celebrat dimecres 29 de març de 2023

 

SATTUi Informa: Resum del Comité de Seguretat i Salut 29/03/2023

El dia 29 de març es va celebrar el Comité de Seguretat i Salut (CSS). Us resumim breument la informació més significativa:

  1. S'aprova l'acta del CSS anterior per unanimitat.
  2. Hi ha dos aspectes importants a destacar sobre els punts perillosos per a la comunitat universitària, sobre els quals ja hem fet referència reiteradament:
    1. Encreuaments de la parada del tramvia al Campus de Burjassot i entre l’Hospital Maternal i la F. de Medicina. Ens informen que ja s'ha implantat alguna mesura, com es va acordar, però entenem que són insuficients. Es continuarà insistint als ajuntaments corresponents.
    2. Encreuament del pas de vianants en Primat Reig. En aquest mateix sentit s'ha demanat, des de l’SPMA a l'ajuntament de València, una millora en aquest punt.
  3. Se'ns informa que el gabinet mèdic de Blasco Ibáñez es traslladarà finalment als baixos de l'AULARI III, en Blasco Ibáñez.
  4. Es continuarà amb la formació en temes de prevenció.
  5. S’impartirà formació per a l’aplicació del protocol per trastorns mentals, dirigida especialment als responsables de centres.
  6. Es continuarà amb les campanyes de vacunació habituals i per COVID. Es demanarà a la Mútua que implemente prevenció de melanoma i de glaucoma.
  7. El grau de satisfacció de la Mútua UMIVALE ha millorat, aconsegueix el 82%. Es continuarà treballant per a obtindre major satisfacció.
  8. S'han presentat a la Comissió de Risc Psicosocial 10 casos nous durant el 2022, dels quals se n'han admés 7. Hem sol·licitat, de nou, que s'incremente la partida econòmica destinada a risc psicosocial, que en l'actualitat és insignificant (275,38€, la mateixa que l'any 2021). Igualment, davant les nombroses queixes que hem tingut, hem insistit que es complisca el protocol de risc psicosocial, amb la finalitat de millorar el funcionament i eficàcia d'aquest òrgan, així com el clima laboral a la universitat.
  9. S'ha sol·licitat que la Clínica de Psicologia, de la UVEG, cobrisca l'atenció psicològica a tots els membres de la Comunitat Universitària que ho sol·liciten. Especialment, quan és per motius de risc psicosocial.
  10. Es posarà en marxa un grup de treball en el taller d'audiovisuals per a crear vídeos formatius en matèria de risc psicosocial.
  11. S'ha sol·licitat informació sobre quins centres encara estan pendents de realitzar l'Avaluació de Riscos Laborals.
  12. S'ha insistit en la necessitat de crear responsables de laboratoris que supervisen la seguretat i la higiene d'aquests.
  13. Se segueix amb la compra de desfibril·ladors i la formació en el seu ús.
  14. Se segueixen, de manera reglada, els controls d'equips de radiologia i de tots aquells susceptibles d'emissió de radiacions ionitzants, sota supervisió de la nostra tècnica i en coordinació amb el Consell de Seguretat Nuclear.
  15. S'ha proposat una nova conferència de Carmen Valls Llobet, especialitzada en endocrinologia i medicina amb perspectiva de gènere.
  16. S'ha sol·licitat, als delegats i delegades de prevenció, l'aprovació d'un document per a determinar quins grups de treballadores estan exemptes de risc durant l'embaràs i la lactància. Els representants sindicals han sol·licitat un ajornament per a la seua valoració.
  17. S'ha tornat a sol·licitar la posada en marxa del Protocol d'Acolliment i Tutorització.
  18. S'ha sol·licitat, com a prova pilot, la creació d'una escoleta infantil per a facilitar la conciliació del personal.

Acceso al documento en pdf