Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

La mirada neandertal. Orígenes del arte visual

  • Autores: Valentín Villaverde Bonilla (Barcelona, 1952) es catedrático de Prehistoria de la Universitat de València. Especialista en el estudio del Paleolítico y el arte prehistórico, colabora habitualmente con el Servei d’Investigació Prehistòrica y el Museu de Prehistòria de València. Ha dirigido excavaciones arqueológicas en la Cova Negra de Xàtiva, la Cova de les Cendres de Teulada-Moraira y la Cova de les Malladetes de Barx. En el campo del arte prehistórico, ha estudiado y dado a conocer el arte mueble de la Cova del Parpalló y el arte parietal de la Cova de les Meravelles, ambas de Gandia, así como diversos conjuntos de arte levantino, como la Cova dels Cavalls de Tirig y les Coves de la Saltadora en les Coves de Vinromà. En el ámbito de la divulgación científica, fue comisario de la exposición «De neandertales a cromañones», organizada por la Universitat de València.
  • (2020).
  • Tipos de publicación: Llibre
  • Título Publicación (nombre del libro o revista): Exploracions pel planeta Menjar.
  • Resumen:

    La capacitat artística defineix la nostra humanitat. Mentre que no hi ha dubte que la producció i l’ús d’imatges visuals constitueixen un caràcter humà universal, l’explicació dels seus orígens suscita més controvèrsia. En aquest llibre s’aborda aquesta qüestió. No es tracta només d’acostar-se a la documentació arqueològica existent, sinó de reflexionar sobre la definició d’art i la seua significació evolutiva. Les eines per a abordar aquest propòsit remeten a diferents disciplines, però l’anàlisi es formula a través d’un diàleg entre el component biològic del procés evolutiu humà i l’evolució de la Cultura, i en aquest procés els neandertals van tenir un paper rellevant.

  • La mirada neandertal
    Orígenes del arte visual
    Valentín Villaverde Bonilla
    Col·lecció: Sin Fronteras, 32
    ISBN: 978-84-9134-715-6
    Matèria: història
    Submatèries: prehistòria i història antiga
    Idioma: castellà
    Any ed.: 2020
    Enquadernació: rústica
    Format: 15 x 23,5 cm.
    Pàgines: 298

    index llibre en format pdf

    ISBN: 978-84-9134-715-6
    Depósito Legal: V-869-2020