Recolzant-nos en l'Aprenentatge Basat en Problemes i Projectes, podem plantejar com a activitats o tasques la resolució de casos, exercicis de simulació, problemes… Són activitats dirigides a l'aprenentatge actiu.
- Aprenentatge basat en projectes. És una estratègia que desenvolupa l'aprenentatge autodirigit, plantejant qüestions contextualitzades per a les quals cal anar prenent decisions a partir dels seus coneixements, recursos, investigació, reflexió i cooperació activa. La contextualització proporciona autenticitat a la tasca, fent-la més significativa.
- Estudis de casos. És una metodologia activa d'aprenentatge centrada en l'estudiantat. Es presenta un cas o dilema contextualitzat en una situació autèntica; es poden utilitzar múltiples situacions que aporten elements i coneixements que realment es posaran en pràctica després en el món professional. Amb dades de suport que facilita el professorat, han de resoldre'l en grup o individualment.
- Simulació. Permet que l'estudiantat demostre el que ha aprés. Perquè siguen eficaços, han de ser situacions del món real i poden dissenyar-se de manera que diversos estudiants hagen de col·laborar en la seua resolució. En la branca de salut, està previst que es realitzen en el CSIS (Centre de Simulació Integral) simulacions en les quals hagen de participar alhora estudiants de les cinc titulacions de salut (medicina, infermeria, fisioteràpia, farmàcia i psicologia).