UVemprénUniversitat de València Logo del portal

L'Aula Empresocial realitza una Jornada comarcal sobre Economia Social i Sostenible a Cullera

  • 26 d’octubre de 2020
Image de la noticia

L'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible de la Diputació de València i de la Universitat de València (Aula Empresocial) va realitzar el passat 26 d'octubre una Jornada comarcal sobre Economia Social i Sostenible en la localitat valenciana de Cullera.

En primer lloc, es va fer una presentació de l'Aula Empresocial de la mà de la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil, directora de l'Aula Empresocial; juntament amb Fidel García, cap de servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

A continuació, la directora de l'Aula Empresocial va fer una ponència sobre Economia Social, exposant què és l'economia social i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Seguidament, Antonia Sajardo, professora de la Universitat de València, va exposar “L'Economia Social en el territori local: cap a unes organitzacions saludables, sostenibles i co-creadores de benestar”, fent una comparació entre economia mercantil i economia social referent a la seua contribució al PIB, el biaix del gènere en la contractació, els salaris, etc. Per a finalitzar la primera part de la sessió va prendre la paraula Emili Altur Mena, gerent de la Fundación Novaterra, amb una exposició sobre “Els ODS i les entitats locals”.

La segona part de la sessió va ser una taula redona sobre experiències en emprenedoria en economia social. En aquesta ocasió es va comptar amb la participació de la Fundación Novaterra, una iniciativa civil que aglutina a persones i entitats que lluiten contra l'exclusió social, promovent la inclusió per mitjà de l'ocupació per a persones que, per circumstàncies i vicissituds de la vida, es troben allunyades del mercat de treball i amb fortes dificultats per a accedir a ell. També va participar la Cooperativa de Viver, que té com a missió la gestió d'activitats principalment agràries per a la millora de la qualitat de vida dels seus associats i el desenvolupament de la comarca de l’Alt Palància mitjançant una gestió eficient i innovadora, generant noves oportunitats per al desenvolupament del medi agrícola i rural des d'una perspectiva de cooperativa agroalimentària integral. I, finalment, també es va comptar amb la participació de Véolo, una iniciativa d'innovació social amb seu a València que analitza la qualitat de l'aire i fomenta la conscienciació sobre la necessitat de canviar la ciutat des d'una societat més responsable i compromesa amb el desenvolupament sostenible.

Documentació