Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

Manuel Cuadrado García premi al millor professor universitari d'Espanya

Manuel Cuadrado García, professor del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Facultat d’Economia, ha aconseguit el primer lloc en els Premis Educa-Abanca 2022 al Millor Docent d'Espanya en la categoria Universitat, uns guardons que s'entreguen el mes vinent de març a la Corunya.

Aquests premis, coneguts com els Goya de l'Educació, van nàixer en 2016 quan un grup de professors de diferents etapes educatives van posar en marxa un projecte per a premiar als docents que destaquen per la seua bona pràctica i millorar així la seua visibilitat en la societat. Els mateixos inclouen sis categories: Infantil, Primària, Secundària-Batxiller, Formació Professional, Educació no Formal i Universitat.

La qualitat docent i la satisfacció de l'alumnat per les activitats innovadores a l'aula i la passió i implicació mostrades, la investigació i transferència de coneixement, la projecció del docent en la societat a través de diferents mitjans de comunicació, la formació i reciclatge de coneixements, la transmissió de valors i la innovació i l'ús de Tics en el procés d'ensenyament-aprenentatge són les dimensions que s'han tingut en compte per a baremar cadascuna de les nominacions.  

Manuel Cuadrado García, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i Premi a l'Excel·lència Docent 2010 per la Universitat de València i la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, imparteix docència en diferents titulacions i centres. Una docència que desenvolupa a través de projectes d'innovació educativa amb finalitat social, inclusiva i solidària. Els últims han girat principalment entorn de la identitat i la creativitat. Així, el curs passat i des de l'assignatura Màrqueting de l'Oci del grau de Turisme va organitzar juntament amb el professor David Bayona, i dins d'un projecte d'innovació educativa co-dirigit al costat del professor Juan D. Montoro, unes jornades acadèmic-professionals amb títol Identitat, Creació i Gestió, per a analitzar qui som a través de les arts. Un curtmetratge, una exposició col·lectiva i una cafè en línia amb artistes, van ser les activitats que van haver de gestionar els seus estudiants. El projecte es va desenvolupar en col·laboració amb estudiants d'altres matèries de la facultat, així com d'altres centres nacionals i estrangers. A més, en el grau d'Administració i Direcció d'Empreses va coordinar un estudi de públics del Teatre Olympia com a projecte docent de la matèria Fonaments d'Investigació de Mercats en el grup amb docència en anglès. Projecte que aquest curs acadèmic es desenvolupa amb el Centre del Carme Cultura Contemporània de València.

Entre els projectes d'innovació educativa realitzats en els últims cursos destaquen els següents:

Curs 2019-20 (Grau en Turisme)

Projecte 1: Jornades acadèmic-professionals Diversitat, Arts Escèniques i Gestió
Projecte 2: Gestió i avaluació d'una experiència musical multi sensorial per a la integració de persones amb diversitat funcional
Nota de premsa: https://ir.uv.es/0Nn2HB0

Curs 2020-21 (Grau en Turisme)

Projecte: El xou de Liz Dust. Diversitat i molt més…
Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=xi9zicsi3mc

Curs 2021-22 (Grau en Turisme)

Projecte: Jornades acadèmic-professionals. Identitat, creació i gestió
Nota de premsa: https://ir.uv.es/P3akMp9

Curs 2021-22 (Grau en ADE)

Projecte: Estudi de públics Teatre Olympia
Nota de premsa/press note: https://ir.uv.es/o0W57zD

Més informació:
https://ir.uv.es/hE3rQnT
https://ir.uv.es/Zoca5ig