Logo de la Universitat de València Logo Campus d'Ontinyent Logo del portal

Image de la noticia

«Les persones que tutoritzen a estudiants en pràctiques en les entitats creixen molt més professionalment. Aprendre a ensenyar és un punt clau en el creixement professional». Així ho ha manifestat Àfrica Valldecabres, Corporete People Manager de Dacsa Group, durant la I Trobada de Reconeixement a Empreses que ha organitzat conjuntament la Facultat d’Economia i la Fundació ADEIT de la Universitat de València. 

Durant l’acte de reconeixement, que ha congregat a més de 100 empreses i entitats que acullen estudiants en pràctiques dels diferents graus de la Facultat d’Economia, Àfrica Valldecabres ha agraït a la Universitat de València que haja possibilitat la realització de pràctiques, tal com es conceben actualment amb programes formatius tan complets.

Valldecabres també li ha sol·licitat a la Universitat de València la «valentia» de transformar o donar més espai en els seus programes acadèmics a l’aposta pel desenvolupament d’habilitats i aptituds tan importants per a l’estudiantat com l’esperit crític, el lideratge, la determinació ètica en el món dels negocis i la gestió del canvi amb voluntat i capacitat de resposta.
En aquest sentit, el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Francisco Muñoz, ha coincidit amb Valldecabres en la importància de treballar més en el desenvolupament d’aptituds en l’estudiantat i ha destacat que, en les dues últimes graduacions, els estudiants de la Facultat d’Economia declaren un compromís ètic. «Sense compromís ètic no hi ha base per a treballar la resta de competències», ha subratllat el degà.

Més de 1600 pràctiques en més 800 entitats
Cada any, es gestionen més de 1.600 pràctiques d’estudiants de la Facultat d’Economia de la Universitat de València en més de 800 empreses i entitats. Així l’a subratllat Vicente L. Francés, subdirector de la Fundació ADEIT, qui ha remarcat la importància de la col·laboració entre l’àmbit universitari i l’empresarial. «Quan ambdues parteixes -Universitat i empresa- tenen el compromís i la creença en aquest programa tan ferm i decidida, la labor d’ADEIT es fa molt més senzilla».

Francés ha reconegut la col·laboració de les entitats en l’acolliment d’estudiants en pràctiques i l’aposta per millorar la formació universitària. «Les pràctiques constitueixen una part essencial de l’etapa formativa que, gràcies a les vostres companyies i organitzacions, és possible», ha assenyalat.

Des de la Fundació ADEIT s’han gestionat més de 230.000 pràctiques en empreses i entitats d’estudiants de la Universitat de València fins al moment en els seus 35 anys d’història.

En aquest sentit, la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València, Ángeles Solanes, ha ressaltat l’aposta de la Universitat per les pràctiques en el procés formatiu de l’estudiantat i s’ha sumat a l’agraïment a les empreses que donen l’oportunitat d’incorporar a estudiants en pràctiques en les seues entitats. «Una empresa que acull estudiants en pràctiques ja és una empresa que demostra els seus valors i això és un segell diferenciador de l’entitat», ha conclòs.

Imatges: