càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Amadeo Fuenmayor, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica, participa en el Fòrum Forinvest

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 7 de març de 2024

Amadeo Fuenmayor, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica i investigador de Evalpub, va participar com a moderador en una sessió del Fòrum el passat 6 de març.

Mesa redonda Forinvest
D'esquerra a dreta, Francisco Pérez, Ruth Merino, Salvador Navarro i Amadeo Fuenmayor


La taula redona moderada per Amadeo, titulada «Cap a un finançament just i equitatiu que faça costat al sistema productiu» va comptar amb la participació de tres ponents: Ruth Merino, Consellera d'Economia, Hisenda i Administració Pública de la Generalitat Valenciana; Salvador Navarro, President de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana; i Francisco Pérez, director d'investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE).

Els integrants de la taula redona van abordar la situació actual del sistema de finançament autonòmic i la problemàtica existent respecte a l'infrafinançament que patix la Comunitat Valenciana respecte a la resta de regions espanyoles. A conseqüència d'esta falta de recursos i al deute que ha hagut de recórrer el govern autonòmic per a finançar els servicis públics essencials, la Consellera va destacar que existix «molt poc marge» per a les polítiques productives que reforcen i promoguen el teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

Els ponents també han ressaltat la necessitat d'una reforma en el sistema de finançament autonòmic que siga justa i equitativa, de manera que permeta equiparar el finançament efectiu per habitant de la Comunitat Valenciana amb la de la resta de CCAA de règim comú.

Momento de la mesa redonada
Créditos imagen: Feria de Valencia. Forinvest 2024.