càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Alcon-Fisabio-UVEG, en l'especial Càtedres del diari Les Províncies

  • 29 d’octubre de 2021
Image de la noticia
Investigadors adscrits a la Càtedra Alcon-FISABIO-UVEG. / RODRIGO GARCÍA (FOM)

La Càtedra Alcon-Fisabio-UVEG, apostant per la formació en ciències de la visió, desenvolupa treballs de recerca sobre lents intraoculars i de contacte i col·labora en la formació de personal clínic en els camps de l'oftalmologia i l'optometria

La Càtedra Alcon-Fisabio-UVEG, amb el patrocini de Alcon Healthcare, S. A, reuneix, des de la seua fundació en 2007, un equip interdisciplinari d'investigadors i docents, constituït per optometristes i físics del Departament d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió de la Universitat de València i oftalmòlegs de Fisabio-Oftalmologia Mèdica (FOM). El seu objectiu fonamental és la formació de personal investigador en ciències de la visió. Paral·lelament, desenvolupa treballs de recerca sobre lents intraoculars i de contacte i col·labora en la formació de personal clínic en els camps de l'oftalmologia i l'optometria.

La formació de personal investigador es duu a terme mitjançant la dotació de beques o de contractes, l'objectiu dels quals és la realització d'una tesi doctoral. Els becaris reben formació tant pràctica com teòrica, integrant-se en els projectes d'investigació desenvolupats pels investigadors adscrits a la Càtedra. Aquests projectes, que abasten des d'investigació bàsica fins a estudis clínics, han cristal·litzat en més de 30 articles en revistes d'alt impacte, en nombroses comunicacions a congressos nacionals i internacionals, i en el desenvolupament del 'Protocol FOM', per a anàlisi de la qualitat òptica de lents intraoculars, aplicat per companyies que desenvolupen noves lents. Per a fomentar la formació de professionals de l'àrea de visió, la Càtedra participa habitualment en l'oferta de cursos de postgrau i especialització de la UVEG. Actualment, estan vigents els certificats universitaris 'FOMIR. Introducció a les subespecialitats oftalmològiques per a professionals de la visió', 'MONOFOM', i 'Instrumentació per a personal no facultatiu', els dos primers ja en la seua 3a edició i l'últim començant la seua 2a edició. El personal de la Càtedra col·labora també en activitats formatives, culturals i d'investigació, orientades a la difusió d'aspectes importants relacionats amb la salut ocular i visual, i dirigits a estudiants de diferents nivells educatius, professionals i públic no especialitzat.

Enllaç a la notícia.

Imatges: