càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere col·labora en les Jornades ComMujeres. Reptes i oportunitats de la dona en l'entorn digital. Trencant bretxes.

  • 20 de novembre de 2020
Logo de les jornades

El pròxim 26 de novembre a les 11.30 tindran lloc les Jornades ComMujeres. Reptes i oportunitats de la dona en l'entorn digital. Trencant bretxes.

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere i la Unitat de Igualtat col·laboren en aquestes jornades amb el projecte “ComMujeres. Comunicació Digital i Gènere”, pertanyent a la Càtedra d'Estudis de Gènere de la Universitat de Valladolid.

Aquests actes s'emmarquen dins de les activitats organitzades per la Universitat de València amb motiu del #25N Dia Mundial contra la Violència de Gènere.

En les conferències es parlarà sobre la situació de la dona en el sector TIC i les possibilitats de futur. D'emprenedoria tecnològica i social i de com aquests elements poden ser de gran ajuda per a donar unes possibilitats d'ocupació a la dona i reduir així el risc de patir violència de gènere.

Cal ressaltar que les jornades s'han programat dins de les assignatures d'Enginyeria, Societat i Universitat del Grau en Enginyeria Informàtica, Grau en Enginyeria Multimèdia, Grau en Enginyeria Telemàtica i el Grau en Enginyeria Electrònica Industrial de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. En la resta de graus no ha sigut possible per incompatibilitat horària, però s’ha recomanat a l'alumnat el seu seguiment una vegada es publiquen els vídeos en el canal de YouTube de la càtedra: https://go.uv.es/gencatic/youtube

PROGRAMA

11:30 Presentació

A càrrec de Silvia Rueda Pascual, Directora de Càtedra de de Bretxa Digital de Gènere (UV) i Teresa Gema Martín Casado, Directora del projecte ComMujeres (UVa)

11:40 "La dona davant la realitat tecnològica digital. Bretxes i oportunitats”

Teresa Gema Martín Casado, directora de ‘ComMujeres. Comunicació Digital i Gènere’ de la Càtedra d'Estudis de Gènere de la UVa.

12:30 "Perspectiva de Gènere en la robòtica i la IA. Una anàlisi des de la comunicació"

Yanna Franco, professora de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), i membre de l'Instituto de Investigaciones Feministas de la UCM.

13:15 "Reptes i Oportunitats en l'emprenedoria tecnològica femenina"

Margarita Albors, presidenta i fundadora de la Fundación Social Nest.

14:00 Fi de les jornades.

 

Organitza: Projecte ComMujeres. Comunicació Digital i Gènere. Càtedra d'Estudis de Gènere de la UVa. (Concedit per Instituto de la Mujer) Universidad de Valladolid.

Col·labora: Càtedra de Bretxa Digital de Gènere d'Universitat de València (UV) i Unitat d’Igualtat de la Universitat de València

Llista d'enllaços:

Imatges: