càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Ciutat de Cullera publica l'informe anual 2020 de l'Observatori Territorial Turístic de Cullera

  • 18 de maig de 2021
Portada de l'informe

La Càtedra Ciutat de Cullera té com un dels seus objectius fonamentals analitzar el territori de forma integral, generant informació empírica tant de caràcter quantitatiu com qualitatiu, per a la seua posterior anàlisi prospectiva i difusió dels resultats obtinguts al llarg dels estudis que es realitzen. Aquesta informació s'arreplega en l'Observatori Territorial Turístic de Cullera (OTT), una plataforma online que mostra els resultats obtinguts de manera oberta.

Consulta açí l'Informe 2020.

PERQUÈ SERVEIX EL OTT DE CULLERA?

En un escenari competitiu i global, les ciutats i els territoris del segle XXI han de dotar-se d'eines que els permeten aprofundir en el seu propi coneixement i en els factors que determinen el seu progrés i la qualitat de vida dels seus habitants.

Comprendre les mateixes fortaleses i afeblides del territori, els elements que el condicionen i la seua interpretació en els diferents contextos i conjuntures, és la base per a prendre les millors decisions entre els agents institucionals, econòmics i socials en qualsevol ciutat.

De la mateixa manera, en un municipi turístic com Cullera és interessant tenir un coneixement holístic del territori, amb les seues febleses, fortaleses, amenaces i oportunitats, però aportant a l'anàlisi un enfocament més sectorial, especialment centrat en el turisme.

El Sistema d'Indicadors de Cullera naix amb la intenció de ser un destacat recurs d'informació socioeconòmica i territorial en l'àmbit municipal. Es presenta com una eina de treball que ha d'estar a la disposició de tots els ciutadans, del teixit associatiu i dels diversos actors polítics de la ciutat. L'equip de l'Ajuntament de Cullera i de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) estan realitzant un esforç de recopilació de nombroses dades de forma sistemàtica i periòdica, que se sintetitzen a partir de newsletter.