càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC es reuneix amb el Jutge Degà i el Fiscal Cap d'Alacant

  • 11 de juliol de 2018
Image de la noticia

Membres de la Càtedra DEBLANC van reunir-se ahir amb el Jutge Degà i el Fiscal Cap d’Alacant als jutjats d’aquesta ciutat amb la finalitat de posar a la disposició de jutges i fiscals dels coneixements i eines de l'esmentada càtedra per a lluitar contra els delictes financers-econòmics i de blanqueig de capitals o de corrupció.

En aquesta primera presa de contacte s'ha informat sobre les labors de formació de la Càtedra DEBLANC, sobre les quals el personal de l'administració de Justícia seran destinataris prioritaris, encara que també es podrà ampliar a altres col·lectius que col·laboren amb ella.

També s'ha abordat com aplicar les noves tecnologies al treball diari d'aquests professionals. La col·laboració entre diferents àrees de coneixement podria ajudar a realitzar la seua important labor en un temps menor, orientant els recursos limitats en l'adreça adequada per a utilitzar-los d'una manera més eficient. Tal com s'ha recordat en la reunió, els delinqüents són molt creatius en la comissió de delictes i, per tant, s'han d'establir metodologies de treball i protocols d'actuació que permeten aplicar de forma correcta tots aquests recursos.

S'ha constatat que els delictes econòmics són efectuats mitjançant tècniques informàtiques cada vegada més modernes, i en aqueix sentit són necessaris els coneixements en utilització de grans volums de dades, visualització i anàlisi dels mateixos, generació d'hipòtesi de treball sobre la base de la informació disponible i la utilització de l'aprenentatge automàtic per a la detecció de patrons. Aspectes que s'inclouen en la Càtedra DEBLANC.