càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

Càtedra Deblanc imparteix el curs de comptabilitat forense I

  • 10 de juny de 2019
Càtedra Deblanc imparteix el curs de comptabilitat forense I

El divendres 7 de juny es va tindre lloc a la Ciutat de la Justícia de València el curs “Comptabilitat forense I“, en la càtedra d’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC), de la Universitat de València, en conveni amb la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, de la Generalitat Valenciana.

Als països anglosaxons és molt habitual la figura del “comptable forense”, que es diferencia de la de “l’auditor”. Les comeses del comptable forense són l’aplicació de les habilitats de recerca i anàlisi a la tasca de donar informació objectiva (proves, valoracions) sobre possibles delictes financers amb els estàndards que exigeixen els tribunals de justícia. Els coneixements que han de tenir aquests professionals són:

- Economia, comptabilitat, auditoria i finances.

- Mètodes quantitatius (tècniques d’anàlisi / aprenentatge automàtic).

- Recerca de delictes (gestió de dades).

- Avaluació d’indicis (verificació).

- Recerca del frau

- Dret.

El personal de diferents camps de l’administració de justícia porta algun temps reclamant aquests professionals per poder disposar dels seus coneixements igual que ocorre amb els metges forenses.

El curs continuarà amb un apartat sobre tendències del frau i el blanqueig de capitals i noves tècniques de detecció del frau basades en l’aprenentatge automàtic en el taller que farà la Càtedra Deblanc (se’n pot veure el programa en l’enllaç següent: https://www.uv.es/uvweb/catedras-institucionales/es/novedades-del-departamento/catedra-deblanc-organiza-workshop-analizar-detectar-delitos-financieros-1285923261505/Novetat.html?id=1286080346296).

El curs va tenir molt bona acollida entre els jutges, els magistrats i els fiscals que van participar activament en el seu desenvolupament.