càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC organitza en Castelló un curs sobre fiscalitat internacional

  • 10 de maig de 2019
Image de la noticia

La Càtedra d’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València, conveniada amb la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, participà el passat 10 de maig en el curs “Aspectes de la Fiscalitat Internacional – Presentació Informe”, celebrat en la Ciutat de la Justícia de Castelló.

El segon curs de formació per a jutges, magistrats, fiscals i policia judicial fou impartit pels experts en fiscalitat internacional D. Francisco Higón Tamarit i D. José Manuel Roig Cotanda. Aquest curs és la continuació de l’"Informe sobre transparència i col·laboració en matèria econòmica i financera entre Espanya i els països d’Europa i Amèrica" que fou realitzat per aquests mateixos experts.

Debut a la bona acollida de l’esdeveniment es va realitzar un altre igual a la vesprada per a aquelles persones que no pogueren assistir al curs al matí. Inicialment es va parlar de paradisos fiscals i els motius pels quals empreses i particulars poden tindre incentius a l’hora de disposar d’estructures econòmiques en aquestes jurisdiccions. El registre d’empreses, el secret bancari i la manca de transparència són altres característiques d’aquests espais que permeten l’evasió fiscal i l’ocultació d’actius financers. També s’abordà el problema del frau carrusel en l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) i els aranzels en duana.