càtedres institucionalsUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra Divina Pastora organitza la Jornada d’esport adaptat com a via d’integració

  • 10 de febrer de 2020
Image de la noticia

La Universitat de València, pel seu compromís amb la societat valenciana, la comunitat universitària i el seu foment de l’estudi, la investigació i la promoció de l’esport adaptat, organitza la jornada per a la visibilització “L’esport adaptat com a via d’inclusió” el 15 de febrer de 2020. L’esdeveniment té lloc en el marc de la celebració del 520 (500+20) aniversari de La Nau, amb un ventall d’activitats de dimensió cultural universitària, missió que la institució duu a terme entre altres espais a través de La Nau, un dels principals eixos de la política cultural de la Universitat.

Dins del repertori d’activitats incloses en aquest projecte, aquesta acció inclusiva naix amb l’objectiu de promocionar i donar visibilitat als esports adaptats, així com promoure accions inclusives al seu voltant. El programa d’activitats és el següent:

  • 09.30: concentració a la plaça del Patriarca, al costat de l’edifici de La Nau de la Universitat de València
  • 10.30: eixida des de la plaça del Patriarca cap a la plaça de l’Ajuntament de València. Els participants es desplaçaran caminant, en cadira de rodes, o amb els mitjans disponibles en cada cas.
  • 10.50: arribada a la part central de la plaça de l’Ajuntament, on es realitzaran diferents activitats com ara futbol, hoquei en cadira de rodes elèctrica, tenis de taula, bàsquet, rugbi, etc., a més d’haver-hi zones habilitades per a la pràctica d’activitats lliures, sensibilització amb bicicletes, tàndems, cadires de rodes, bicicletes de mà i moltes més activitats.

El públic està convidat a participar en les diferents activitats per a aconseguir el grau més gran d’inclusivitat possible. Així mateix, en la jornada participaran esportistes d’elit de diferents modalitats esportives.